eur:
389.39
usd:
363.55
bux:
68123.99
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
Rendőrök kiszorítják az ellenzéki pártok kezdeményezésére a munka törvénykönyvének módosítása ellen indult tüntetés résztvevőit a Parlament előtti Kossuth téren 2018. december 12-én. MTI/Balogh Zoltán
Nyitókép: MTI/Balogh Zoltán

312 óra közérdekű munkát kapott a Kossuth téri festékes tüntető

Festékkel lefújta a zászlórudat, gyorsított eljárásban elítélték.

A vád szerint a 31 éves férfi december 18-án az esti órákban a Kossuth téren folyó demonstráción vett részt. Odalépett a téren az Országházzal szemben található országzászló 33 méter magas rúdjához, és arra fekete festékkel, 2,8 méter hosszan felfújta a „SZTRÁJK!” feliratot.

A helyszín biztosítását ellátó rendőrök észlelték a vádlott cselekményét, és őt a közelben elfogták. A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség a férfit falfirka elhelyezésével elkövetett rongálás vétsége miatt gyorsított eljárásban – már az elfogásától számított 3. napon – bíróság elé állította. A vád alapján a bíróság a férfit bűnösnek mondta ki a váddal egyezően és 312 óra közérdekű munkára ítélte.

Az ítélet nem jogerős.

Címlapról ajánljuk

Grád Ottó: a nagyobb árcsökkenésre a gázolajnál lehet majd számítani

Hétfőn 10 forinttal csökkentette az üzemanyagok árát a Mol, szombattól egy rendkívüli változással még tovább csökkennek az árak itthon. A Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára szerint ez a bejelentés új helyzetet teremt a kiskereskedelmi piacon. A változáshoz valamilyen mértékben várhatóan minden töltőállomás alkalmazkodik majd és árakat csökkent - mondta az InfoRádiónak Grád Ottó.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×