eur:
392.9
usd:
366.35
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Hollywoodi filmbe illő pénzváltórablás Budapesten

Két férfi egy budapesti pénzváltó padlóját – az üzlet alatti pincéből – bontotta meg, majd egyikük ezen a nyíláson keresztül hatolt be az üzlethelyiségbe azért, hogy a páncélszekrényben lévő értékeket eltulajdonítsa.

Az elkövetők egyike 2016 áprilisában egy eljárás során ismeretlenül maradt személytől kapta a megbízást a betörésre. A vádlottnak egy XIII. kerületi lakóház földszintjén található pénzváltó padlóját kellett megbontania az alatta lévő pincén keresztül. A megbízó arról tájékoztatta, hogy a pénzváltó páncélszekrénye a betörés idején nyitott állapotban lesz, és 20-22 millió forint értékű forintot és valutát fog tartalmazni. A felbujtó a pincelejáróhoz kulcsot és a pincéről helyszínrajzot is adott.

2016. május 8-án egy ismerősével a pénzváltó iroda alatti pince tetőszerkezetét szerszámokkal bontani kezdték, egészen addig, míg azon akkora nyílás keletkezett, hogy azon keresztül az egyikük be tudott mászni az üzlethelyiségbe. A páncélszekrény azonban a tervekkel ellentétben zárva volt, ezért a férfi az üzletet a pince irányában elhagyta.

Időközben ugyanakkor megszólalt az üzlet riasztója is, amitől a vádlottak megijedtek, tartottak attól, hogy lelepleződnek, ezért az épületet nem hagyták el, inkább felmentek a lakóház padlására, és ott rejtőztek el. A helyszínre érkező rendőrök azonban ott mindkettőjüket elfogták.

A bírósági tárgyaláson a vádlottak a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését váddal egyezően beismerték. A bíróság ítéletet hirdetett; egyiküket 2 év letöltendő börtönbüntetésre ítélte, ő enyhítésért fellebbezett, míg társa 1 év 3 hónap végrehajtandó börtönbüntetést kapott, amit tudomásul vett, az ő vonatkozásában az ítélet jogerőre emelkedett.

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×