INFORÁDIÓ 
2019. április 22. hétfő
Csilla, Noémi

ügyészség

letartóztatás

lövöldözés

Letartóztatták a Vas megyei lövöldözőt

Infostart / MTI

A Vas Megyei Főügyészség indítványára a bíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy szeptember 10-én egy Vas megyei erdőben többször rálőtt ismerősére, akinek életveszélyes sérüléseket okozott - közölte Székely Tamás megyei főügyészhelyettes.

A megalapozott gyanú szerint a férfi az interneten keresztül vásárolt egy hangtompítós kispuskát és kilenc darab lőszert, majd később hozzá való távcsövet is beszerzett - közölte.

A gyanúsított szeptember 9-én álnéven bemutatkozva hívta fel a sértettet, azzal, hogy agancsot tudna eladni neki.Megbeszélték, hogy másnap hol találkoznak, de amikor a gyanúsított a megbeszélt helyre ért látta, hogy ott már parkol egy másik autó, ezért telefonon másik helyszínre irányította a sértettet. Kezében a fegyverrel egy bokor mögé rejtőzött és amikor a sértett kiszállt az autójából, azonnal rálőtt - ismertette Székely Tamás.

A főügyészhelyettes szerint már az első lövés is eltalálta a sértettet, azonban a gyanúsított még kétszer a menekülő férfira lőtt, később pedig négy lövést adott le az autóra is, amelyben a sértett felesége is ott ült, akit azonban szerencsére nem találtak el a lövedékek.

Hozzátette: a gyanúsítottat már a bűncselekmény napján elfogta és őrizetbe vette a rendőrség.

Székely Tamás közölte: a Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója egy hónap időtartamra rendelte el a gyanúsított letartóztatását.

bcsp \ bzt

A címlapról ajánljuk

Dárdai Pál hazatér

Dárdai Pál hazatér

Újabb információkat osztott meg jövőjéről Dárdai Pál. A Hertha BSC magyar vezetőedzője viheti...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018