eur:
393.42
usd:
367.65
bux:
66328.13
2024. április 24. szerda György

Letartóztatták a Vas megyei lövöldözőt

A Vas Megyei Főügyészség indítványára a bíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, akit a rendőrség azzal gyanúsít, hogy szeptember 10-én egy Vas megyei erdőben többször rálőtt ismerősére, akinek életveszélyes sérüléseket okozott - közölte Székely Tamás megyei főügyészhelyettes.

A megalapozott gyanú szerint a férfi az interneten keresztül vásárolt egy hangtompítós kispuskát és kilenc darab lőszert, majd később hozzá való távcsövet is beszerzett - közölte.

A gyanúsított szeptember 9-én álnéven bemutatkozva hívta fel a sértettet, azzal, hogy agancsot tudna eladni neki.Megbeszélték, hogy másnap hol találkoznak, de amikor a gyanúsított a megbeszélt helyre ért látta, hogy ott már parkol egy másik autó, ezért telefonon másik helyszínre irányította a sértettet. Kezében a fegyverrel egy bokor mögé rejtőzött és amikor a sértett kiszállt az autójából, azonnal rálőtt - ismertette Székely Tamás.

A főügyészhelyettes szerint már az első lövés is eltalálta a sértettet, azonban a gyanúsított még kétszer a menekülő férfira lőtt, később pedig négy lövést adott le az autóra is, amelyben a sértett felesége is ott ült, akit azonban szerencsére nem találtak el a lövedékek.

Hozzátette: a gyanúsítottat már a bűncselekmény napján elfogta és őrizetbe vette a rendőrség.

Székely Tamás közölte: a Szombathelyi Járásbíróság nyomozási bírója egy hónap időtartamra rendelte el a gyanúsított letartóztatását.

bcsp \ bzt

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
Horgonyoztatják a forintot

Horgonyoztatják a forintot

A dollár gyengülésének következtében kedden érdemben erősödni tudott a forint a vezető devizákkal szemben, ezt követően szerda reggel az euróval és a dollárral szemben sem láthatunk nagyobb mozgásokat, délelőtt is enyhe gyengülés látszott csak az árfolyamokban, ami délután is megmaradt. Nagyon szűk sávban oldalazik a magyar deviza. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×