eur:
390.82
usd:
358.96
bux:
72615.34
2024. július 19. péntek Emília
Santo Domingo, 2018. január 4.Lefoglalt kokaintéglákat őriz egy dominikai rendőr, mielőtt elégetik a több mint 2400 kilogramm összsúlyú kábítószert a fővárosban, Santo Domingóban 2018. január 4-én. (MTI/EPA/Orlando Barría)
Nyitókép: Orlando Barría

Kokainnal pakolták meg a kishajót

Két tonna drogot foglaltak le a Costa Rica-i hatóságok 144 kilométerre a közép-amerikai ország partjaitól.

A Costa Ricai hatóságoknak az amerikai parti őrség szólt a kábítószerről, ekkor indították el az akciót a Csendes-óceánon. A speciálisan kialakított kishajón kétezer, egyenként egykilós, kokainnal teli csomagra bukkantak. Három kolumbiait őrizetbe vettek.

A jármű felépítménye kifejezetten alacsony volt, hogy jobban elkerülje a területet pásztázó radarokat.

Michael Soto a Costa Rica-i biztonsági miniszter elmondta, hogy a nemzetközi kábítószercsempészek ellen, az Egyesült Államokkal közösen vívott küzdelemben idén több mint 17 tonna kábítószerre bukkantak. Ebből az elmúlt tíz napban 6,7 tonnára.

A térségben tavaly novemberben a kolumbiai rendőrség 12 tonna kokaint foglalt le, ami minden idők egyik legnagyobb fogása volt.

A Csendes-óceán és a Karibi-tenger övezte, stratégiai térségben fekvő Kolumbia továbbra is a kokain egyik legnagyobb előállítója a világban. Évente 910 tonna ilyen kábítószer keletkezik a kormány minden igyekezete ellenére, hogy útját állja a drog terjedésének.

Címlapról ajánljuk
A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk
Mezőgazdaság

A hőség hatásai: pótolhatatlan veszteségek, brutális anyagi károk

A 2022-es évhez hasonlóan idén is fennáll a veszélye annak, hogy a forróság akár egy százalékkal csökkentse a hazai GDP-növekedést – mondta az InfoRádióban a Gránit Alapkezelő vezető közgazdásza. Regős Gábor szerint leghamarabb október-november környékén derülhet ki, hogy az agrárium a harmadik negyedév végéig milyen mértékben járul hozzá a GDP alakulásához.

Orbán Viktor: nem úgy megy, hogy megkérjük az orosz vagy az ukrán elnököt, hogy ne bombázzon

A miniszterelnök péntek reggel hosszabb interjút adott a Kossuth rádiónak. Szerinte akár az év végére "többségbe kerülhet" a Patrióták Európáért pártcsalád, az EP jelenleg harmadik legnagyobb frakcióját adó tömörülés. A béke szerinte nem úgy érhető el, hogy az orosz vagy az ukrán elnököt megkérjük, hogy ne bombázzon.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×