eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Debrecen, 2017. július 7.A hatodrendű vádlott L. András (k), az 1990-es évek magyarországi szervezett bűnözésének „Kisbandi” néven elhíresült alakja az ellene és társai ellen indított büntetőper ítélethirdetésén a Debreceni Törvényszék tárgyalótermében 2017. július 7-én. Különösen nagy kárt okozó, bűnszervezetben, üzletszerűen, számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekményekkel elkövetett csalás bűntettében mondta ki bűnösnek a törvényszék azt a hat vádlottat, akik 2009 és 2012 között több tucat nemzetközi fuvar szállítmányát saját raktáraikba irányították, 355 millió forint kárt okozva a megrendelőknek. A törvényszék a vádlottakat halmazati büntetésként 3 és fél év - 5 év közötti fegyházbüntetésre ítélte, illetve 4-5 évre eltiltotta őket a közügyek gyakorlásától is. Az ügy hatodrendű vádlottja, L. András, 5 év fegyházbüntetést kapott. A vádlottaknál a törvényszék fejenként 6,4 millió forint vagyonelkobzást is elrendelt, emellett meg kell fizetniük csaknem másfél millió forint bűnügyi költséget.
Nyitókép: MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Nyomkövető kerül Kisbandira

Ha a Kúria rábólint, otthon várhatja meg a bűnszervezetben elkövetett csalásért első fokon 5 évre ítélt Lakatos András az ősszel kezdődő másodfokú tárgyalás.

Megszüntette az alvilág bankáraként emlegetett férfi letartóztatását a Debreceni Ítélőtábla, és a másodfokú eljárás befejezéséig elrendelte bűnügyi felügyeletét.

A július 30-án hozott határozat szerint a vádlott a kijelölt lakását engedély nélkül nem hagyhatja el, mozgását nyomkövetővel ellenőrzik. "Kisbandiék" ügyében a másodfokú tárgyalás várhatóan októberben kezdődik az ítélőtáblán - mondta Fórizs Ildikó, az ítélőtábla szóvivője.

A Debreceni Törvényszék tavaly júliusi ítéletében különösen nagy kárt okozó, bűnszervezetben, üzletszerűen, számítástechnikai rendszer és adatok elleni bűncselekményekkel elkövetett csalás bűntettében hat vádlottat ítélt 3,5-5 év közötti fegyházra. A hatodrendű vádlott, Lakatos András 5 évet kapott azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsátható.

Az elsőfokú ítélet ellen az ügyészség és a védelem is fellebbezett, így került az ügy a táblabíróságra, amely most megszüntette "Kisbandi" letartóztatását.

Simon Ernő debreceni fellebbviteli főügyész közleménye szerint "a vádlott kiterjedt bűnözői kapcsolatai, széleskörű idegennyelv-ismerete, az Európai Unió területén és azon kívüli országokban fennálló üzleti és egyéb érdekeltségei, külföldi családi kapcsolatai változatlanul szökésének reális veszélyét jelentik", de fennáll a bűnismétlés veszélye is.

A főügyészség álláspontja szerint az elektronikus nyomkövetés csökkenti ugyan a szökés veszélyét, de a megakadályozására nem alkalmas.

Simon Ernő emlékeztetett arra, hogy vádlottat 2015-ben nemzetközi elfogatóparancs alapján külföldön fogták el, mivel a büntetőeljárás alatt megszökött. A fellebbviteli főügyészség mindezek miattl fellebbezett a letartóztatőást megszüntető végzés ellen, így a kényszerintézkedés ügyében a Kúria dönt majd.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×