eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Elkapták a szállodai mestertolvajt

A újpesti rendőrök befejezték annak az ügynek a vizsgálatát, melyben egy férfi több európai ország hoteljéből lopott - írta a police.hu.

A nyomozás adatai szerint a 38 éves Sz. Attila 2015. június 3-án az esti órákban bement a horvátországi Porecben található egyik szállodába, ahonnan ékszereket és készpénzt lopott el. A férfi nyolc hotelszoba ajtaját feltörte, majd a szobákban lévő széfeket „mesterkód” számkombinációval kinyitotta. Másnap Sz. Attila egy másik horvát városba, Opatijába utazott, ahol hat szállodaszoba nyitókártyáját szerezte meg, és az előző napi módszerrel szintén ékszereket és készpénzt vitt el a széfekből.

A bűncselekmény után a helyi hatóságok látóterébe került Sz. Attila, aki a rendőrök elől menekülve hátrahagyta autóját, benne az ellopott értékekkel, valamint személyi igazolványával. A horvát nyomozók az autó átvizsgálását követően azonosították az elkövetőt, majd a büntetőeljárást átadták a magyar hatóságoknak.

A BRFK IV. kerületi Rendőrkapitánysága a nyomozás során megállapította, hogy Sz. Attilát Spanyolországban elfogták, mivel horvátországi útját követően spanyol szállodákban is követett el lopásokat.

Kiadatási egyezmény keretében Sz. Attilát 2017 novemberében szállították Magyarországra. Az újpesti nyomozók a férfit gyanúsítottként hallgatták ki lopás bűntett elkövetése miatt.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Budapesti Rendőr-főkapitányság IV. kerületi Rendőrkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat átadta az illetékes ügyészségnek.​

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×