eur:
392.63
usd:
367.48
bux:
67125.11
2024. április 26. péntek Ervin
Húszezer forintos bankjegyek részlete.
Nyitókép: MTI

Vádemelés egy ügyvéd ellen

A Somogy Megyei Főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó, üzletszerűen elkövetett költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat egy kaposvári ügyvéd és 10 társa ellen, mivel a vádlott több mint 226 millió forint jövedelem után mulasztott el adót fizetni.

Korábban a Központi Nyomozó Főügyészség Kaposvári Regionális Osztálya is vádat emelt az ügyben.

A vádlott 2011. és 2015. között baleseti károsultak peres képviseletét látta el biztosító társaságokkal szemben.

A biztosítók ebben az időszakban több mint 1,1 milliárd forint kártérítést fizettek ki az ügyfeleknek oly módon, hogy a kártérítési összeget az ügyvéd vádlott letéti számlájára teljesítették. A vádlott a biztosítóktól kapott pénzből levonta az ügyvédi munkadíját, majd a fennmaradó összeget átutalta az ügyfeleinek.

Ebből a tevékenységből a vádlottnak több száz millió forint jövedelme keletkezett, azonban 395 ügyfél esetében az ügyvédi munkadíjainak egy részéről nem adott számlát és bevételének ezen részét nem szerepeltette az adóbevallásaiban sem, így 226 millió forint jövedelmet titkolt el az adóhatóság elől.

A vádlott a bűncselekmény elkövetésével összesen 82 millió forint adóhiányt okozott az állami költségvetésnek.

Az ügyészség a vádlottal szemben végrehajtandó szabadságvesztés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta, valamint indítványt tett arra is, hogy a vádlottat tiltsa el az ügyvédi foglalkozás gyakorlásától. Mivel a bűncselekményt haszonszerzés céljából követte el, az ügyészség pénzbüntetés kiszabását is indítványozta.

Címlapról ajánljuk
Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

Már az egészségügyi rendszereket is veszélyeztetik a kiberbűnözők

A pénzügyi szektor sokkal jobban fel van készülve a különféle kibertámadásokra, mint az egészségügyi szolgáltatók – mondta az InfoRádióban Palicz Tamás egészségügyi kiberbiztonsági szakértő. Arról is beszélt, hogy az utóbbi időben előfordult, hogy bizonyos támadások után teljesen újra kellett szervezni egy-egy kórház vagy egyes estekben egy teljes régió működését.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 15:12
×
×
×
×