eur:
392.61
usd:
365.29
bux:
66594.95
2024. április 26. péntek Ervin
A 2016. szeptember 24-ei Teréz körúti robbantás vádlottja (a képen jobbra a megbilincselt keze látható) az ellene előre kitervelten, aljas indokból, több ember és hivatalos személy sérelmére több ember életét veszélyeztetve elkövetett emberölés bűntettének kísérlete és más bűncselekmények miatt indult per második tárgyalási napján a Fővárosi Törvényszéken 2018. február 5-én.
Nyitókép: Balogh Zoltán

Halálra gázolta a nagyapát

A Pest Megyei Főügyészség emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki egy családi vita hevében halálra gázolt egy férfit Vácszentlászlón.

2017 március 25-én egy budapesti férfi élettársával Vácszentlászlóra ment, hogy a nő gyermekét láthatásra vigyék, ugyanis a gyermek az édesapjával és annak családjával élt. A nő és a gyermek közötti kapcsolattartás miatt már többször volt heves vita az anya és az apa családja között.

Az ominózus napon a gyermek nem akart velük menni, ezért az apa családja úgy döntött, hogy nem engedik el a kisfiút. Vita kerekedett köztük, végül a rendőröknek kellett elmagyarázni az anyának, hogy erőszakkal nem viheti el a gyermeket. A rendőrök távozása után is folytatódott a veszekedés, amibe a nagyapa is bekapcsolódott. A nő beült a kisteherautóba, ahol a vádlott várta.

A férfi elindult és a járművet egyenesen a nagyapa irányába kormányozta. A nagypapa megpróbált ellépni a gépjármű elől, de megcsúszott, és a lába a kerék elé került. A család jelenlévő tagjai megpróbálták segíteni, kiabáltak, de a a kisteherautóban ülő férfi felgyorsított, több méteren keresztül tolta maga előtt a nagyapát, és áthajtott a testén. Ezután elhajtott a helyszínről. A nagypapa a sérülések következtében még aznap elhunyt a kórházban.

A Pest Megyei Főügyészség emberölés bűntettével vádolja a férfit, akivel szemben börtönbüntetés kiszabására és járművezetéstől eltiltásra tett indítványt.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×