eur:
393.86
usd:
368.49
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Lövöldözés egy szombathelyi általános iskolában

Légpisztollyal lövöldözött egy diák a szombathelyi általánosban, ötször a levegőbe lőtt, egy lövedék az ablakkeretbe fúródott. Senki sem sérült meg, a rendőrség nyomoz.

A nyugat.hu információi szerint még pénteken rendőrök jártak a Bercsényi Miklós Általános Iskolában, mert légpisztoly volt egy 13 éves fiúnál, és a gyanú szerint használta is az oktatási intézmény területén. Személyi sérülés nem történt., de a Szombathelyi Rendőrkapitányság garázdaság vétség elkövetésének gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

Az érintett általános iskola közleménye szerint az egyik tanuló az édesapja légpisztolyát bevitte az iskola épületébe, és az első óra utáni szünetben ötször kilőtt vele az osztályterme nyitott ablakán át a levegőbe. Az utolsó lövésnél az ablak melletti faburkolatot találta el. A diáktársak azonnal szóltak az ügyeletes tanárnak, aki a gyermeket az igazgatói irodába kísérte, a légpisztolyt biztonságba helyezték. Az iskolavezetés azonnal felvette a kapcsolatot a gyermek szüleivel, tájékoztatta a tankerületi központot és az iskolarendőr közreműködésével a rendőrséget.

A tanulónál korábban nem tapasztaltak komolyabb magatartási problémát, elmondása szerint dicsekedni akart osztálytársai előtt és rendkívül megbánta cselekedetét.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×