eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Autót, motort, szerszámgépet és kacsát lopott - és mindről van fotó

Vádemelési javaslattal fejezték be az eljárást a szécsényi rendőrök a 25 éves endrefalvai lakos és további öt férfi ellen.

A Szécsényi Rendőrkapitányság folytatott eljárást egy rendbeli lopás bűntett, hat rendbeli lopás vétség, valamint készpénzt helyettesítő fizetőeszközzel visszaélés vétség és egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt Sz. Zsolt 25 éves endrefalvai, míg további öt férfi – G. Zsigmond 31 éves karancssági, G. Tamás 47 éves hugyagi, G. Richárd 31 éves dejtári, Cs. Martin 19 éves szalmatercsi és B. Szabolcs 25 éves hugyagi lakos - ellen egyedi azonosító jellel visszaélés bűntett megalapozott gyanúja miatt.

A nyomozás adatai szerint Sz. Zsolt 2016. szeptember 26-án az éjjeli órákban bement egy endrefalvai családi ház udvarára és az ott parkoló nyitott gépkocsiba beült, azt átkutatta, de abban pénzt nem talált. Ezt követően a kaput kinyitotta, a járművet az utcára tolta és az abban hagyott kulccsal beindította.

A férfi a gépkocsival Endrefalva közelében a földutakon közlekedett, majd miután a jármű meghibásodott, azt fűvel letakarta.

A férfi a nyomozás adatai szerint gyanúsítható továbbá azzal is, hogy 2016. augusztus és 2016. november hónapok közötti időben további öt endrefalvai ingatlanba a nyitott nyílászárón át bement, illetve az egyik épület falát megrongálta. A házak, illetve a melléképületek helyiségeiből a gyanúsított láncfűrészt, fűkaszát, bort, élő állatot - kacsát - és két motorkerékpárt tulajdonított el.

A férfi az így eltulajdonított egyik motorkerékpárról a forgalmi rendszámot eltávolította, majd azt értékesítette.

G. Zsigmond, Cs. Martin, B. Szabolcs és G. Tamás a motorkerékpárt megvásárolták, illetve rövid idő után egymásnak értékesítették, míg G. Richárdtól a motort a rendőrök lefoglalták és a sértett részére visszaadták.

A rendőrök Sz. Zsoltot elfogták, gyanúsítottként hallgatták ki és őrizetbe vették, míg a további öt férfit gyanúsítottként hallgatták ki, akik szabadlábon védekeznek. A nyomozók az Sz. Zsolt által eltulajdonított élő állatok és tárgyak nagy részét megtalálták és lefoglalták.

A hatóság a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő Sz. Zsolt és az öt férfi ellen az eljárást a napokban befejezte és az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldte a Balassagyarmati Járási Ügyészségnek.

A fotókat itt láthatja.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×