eur:
393.93
usd:
368.01
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Egyre több gyermek válik szexuális bántalmazások áldozatává a világon

Egyre több gyermek válik szexuális bántalmazások áldozatává a világon, és ma már a pedofil külföldiek között a nyugati országok lakosai csak kisebbséget jelentenek - derül ki egy több mint 70 civilszervezet és a gyermekprostitúció, a gyermekpornográfia és a gyerekkereskedelem ellen küzdő ECPAT nemzetközi szervezet közreműködésével készült, csütörtökön Thaiföldön, Dél-Afrikában és az Egyesült Államokban egyszerre közzétett kutatásból.

A dokumentum szerint többé már nem lehet azt mondani, hogy a tipikus bűnelkövetők "fehér, gazdag, idős nyugati férfiak". Éppen ellenkezőleg, a gyermekek elleni szexuális bűncselekményeket elkövetők többsége ma már olyan utazó, aki az adott országból, vagy térségből származik.

A kutatás rámutat, hogy a tettesek általában nem előre megfontolt módon követik el bűncselekményüket, hanem az alkalom adta lehetőséggel élnek, és csak akkor, ha nem tartanak attól, hogy felelősségre vonják őket.

Nincsen tipikus elkövető - szögezi le a jelentés. A szexuális bűnözők lehetnek turisták, üzletemberek, alkalmi vagy migráns munkások, külföldiek, vagy akár civilszervezetek önkéntesei is.

Egyetlen térség, egyetlen ország sem mentes a gyermekek szexuális bántalmazásától - mutat rá a jelentés, hozzátéve, hogy az utóbbi 20 évben nőtt a bántalmazott gyermekek száma. A dokumentum az utóbbi megállapítását a turizmus fejlődésével és az új technológiák elterjedésével indokolja. A korszerű technológiák ugyanis segítenek az elkövetőknek a névtelenség megőrzésében.

Húsz évvel korábban még fel lehetett rajzolni egy hozzávetőleges térképet az elkövetők tartózkodási helyéről és úti céljukról. Mára a származási ország és a célország közötti különbség elmosódott - mutat rá a kutatás.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×