eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Migránsokat csaptak be csalók Ásotthalomnál

Marokkói migránsoktól csalt ki több mint ezer eurót három férfi, kettőjüket elfogták a rendőrök - tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Szabó Szilvia elmondta, a marokkói állampolgárok Ásotthalom térségében lépték át illegálisan a zöldhatárt. Az őket a vajdasági oldalon vezető embercsempészek azt mondták nekik, hogy a magyar oldalon várják majd őket azok, akik Ausztriába szállítják. A csoport három férfival találkozott, akiknek mintegy 1000 eurót adtak át az útért cserébe. A férfiak közölték, nem azonnal viszik őket tovább, kicsit várakozniuk kell. Ahogy a magyar férfiak elhagyták a helyszínt, a Készenléti Rendőrség járőrei elfogták a határsértőket.

A marokkóiak végül a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal nagyfai létesítményébe kerültek. Onnan szerdán vásárolni érkeztek be Szegedre, ahol az utcán megláttak az őket becsapó három férfiből kettőt. Ekkor a pénzüket kérték tőlük vissza, és szóváltás alakult ki köztük, a járókelők pedig rendőrt hívtak - közölte a szóvivő.

A magyar férfiakat előállították és gyanúsítottként hallgatták ki, ellenük négy rendbeli, üzletszerűen elkövetett csalás bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 16:40
×
×
×
×