eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi

Vádat emeltek a nagyfai fogolyzendülés ügyében

Fogolyzendülés bűntette miatt vádat emelt a Csongrád Megyei Főügyészség azzal a tíz idegenrendészeti őrizetessel szemben, aki tavaly ősszel követett el bűncselekményt a nagyfai táborban - tájékoztatta az ügyészség szóvivője kedden az MTI-t.

Szanka Ferenc közölte, a vádirat szerint az országhatár tiltott áltépése miatt kiutasításra ítélt és az ennek végrehajtását idegenrendészeti őrizetben Nagyfán váró fogvatartottak elégedetlenek voltak helyzetükkel, és szabad eltávozásban is reménykedtek. Tiltakozásképpen tavaly október 23-án reggel az egyik zárkában nyolc fogvatartott felfeszítette a padlóhoz rögzített emeletes ágyat, majd eltorlaszolta azzal az ajtót. Az őrökkel közölték, hogy szeretnének szabadon távozni és ígéretet kapni helyzetük megoldására, nem fogadtak el ételt és öngyilkossággal is fenyegetőztek.

Az elégedetlenség a fogvatartottak között több zárkára is átterjedt: a zendülők kilenc helyiséget rongáltak meg, betörték az ablakokat, a szektorajtók üvegezését, megrongálták a fűtésrendszert. A zendülés egészen éjjel 11-ig tartott, amikor kiürítették a körletet. A fogvatartottak közül a zárkák megrongálása közben többen könnyebben megsérültek - tudatta a csoportvezető ügyész.

Címlapról ajánljuk

Sós Csaba: itt még komoly ütközések lesznek

Még bő 50 napig szerezhetnek indulási jogot az úszók a párizsi olimpiára. Sós Csaba szövetségi kapitány több számban is nagy csatát vár a lehetséges magyar indulók között, ugyanis számonként és nemzetenként legfeljebb ketten indulhatnak az olimpián. Arról is beszélt, hogy a 15 éves Jackl Vivien nemzetközi szintű klasszis lesz a következő időszakban.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. május 4. 16:40
×
×
×
×