eur:
387.61
usd:
356.98
bux:
0
2024. május 17. péntek Paszkál

Ásványi olajjal teli tartályokat találtak Bugac közelében

Tartályokban hatvanhétezer liternyi ásványi olajat találtak a Bugac melletti erdőben a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei - tájékoztatta a NAV Dél-alföldi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatóság sajtóreferense hétfőn az MTI-t.

Némedi-Varga Éva közölte: a pénzügyőrök járőrözés közben találták meg az ismeretlen eredetű ásványolajterméket 66 darab ezer literes műanyag tartályban, valamint 22 darab kétszáz literes fémhordóban.

Az előzetes szakvélemény szerint megközelítőleg 9 ezer liternyi termékről megállapítható, hogy szabványon kívüli gázolaj. A többi minta elemzése - a szennyezettsége miatt - még folyamatban van.

A pénzügyőrök a terméket lefoglalták, az ügyben jövedéki eljárás mellett költségvetési csalás miatt indul büntető eljárás. Ha a szakértői vélemény alátámasztja, hogy valamennyi előkerült gázolaj szabványon kívüli, akkor az ügyben mintegy 20 millió forint jövedéki bírság kiszabása várható - közölte a pénzügyőr alezredes.

Címlapról ajánljuk
Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

Politológus a Fico-merényletről: elkezdhetünk hozzászokni az ilyesmihez

A szlovákiai társadalom hosszú ideje nagyon feszült, és a politikusok a merénylet után is inkább hergelnek, mintsem nyugtatnak – mondta az InfoRádióban a szlovákiai Fórum Intézet elnöke. Öllös László politológus, filozófus szerint a kampány hátralévő része a Robert Fico elleni támadásról szól majd, és a meglőtt kormányfő pártjának támogatottsága növekedni fog.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×