eur:
389.63
usd:
363.04
bux:
68088.86
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Vádat emeltek az embercsempész határrendészek ellen

Vádat emeltek két magyar és egy szerb határrendész, valamint további három ember ellen, akik anyagi ellenszolgáltatásért a zöldhatáron átjuttattak különböző nemzetiségű állampolgárokat, azután az Ausztriába szállításukat is megszervezték - tudatta a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség szóvivője pénteken.

Schmidt Gábor közleménye szerint a török és szír migránsok szerb-magyar határon való átjutását, majd továbbszállítását a szerb és a két magyar határrendész szervezte meg.

Õk gondoskodtak a menet közbeni problémák megoldásáról, a mobilkártyák feltöltéséről, adott esetben tolmácsot szereztek, de a szállítást végző sofőröket is ők irányították a megfelelő helyszínekre. Nekik jelezték továbbá társaik, ha bármilyen akadály felmerült útközben, így másik felvezető járművet is intéztek, amikor útközben lerobbantak.

A szóvivő tájékoztatása szerint a hat vádlott 2013 januárjában és februárjában mintegy húsz migránsnak nyújtott segítséget ahhoz, hogy Ausztriába jussanak.

A Kecskeméti Nyomozó Ügyészség az államhatár átlépéséhez vagyoni haszonszerzés végett, több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt emelt vádat a hat emberrel szemben.

A vádlottak terhére rótt bűncselekményt a törvény hét és fél évig terjedő szabadságvesztéssel rendeli büntetni.

A vádlottak az eljárás korábbi szakaszában előzetes letartóztatásban voltak, jelenleg valamennyien szabadlábon védekeznek, ügyükben a Kecskeméti Járásbíróság fog ítéletet hozni.

Címlapról ajánljuk
Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×