eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Az apa szoktatta rá gyerekeit a kokainra

Az osztrák hatóságok rajtaütöttek egy 18 fős osztrák drogbandán, melynek tagjai tavaly nyár óta havonta 56 ezer euró értékben adtak el kábítószert - jelentette az APA osztrák hírügynökség kedden.

A magát csak La Familiának nevező drogbanda vezetője egy 43 éves férfi volt, aki azért szoktatta rá gyerekeit a kokainra, hogy "jobb drogterjesztők" legyenek. A bűnszervezet, amely főleg a családból és barátaikból állt, két kábítószer-kereskedő férfival összefogva terjesztett kokaint és marihuánát. A banda 2014 nyara óta legalább egy kilogramm kokaint értékesített.

A drogüzletet a 43 éves férfi tartotta kézben, aki délelőtt egy Bécs északi részén fekvő üzemben dolgozott, délután pedig a kábítószer eladását szervezte Bécsből. A férfi 46 éves felesége a pénzügyeket intézte, és akárcsak a banda többi tagja, segített a terjesztésben. Az egyik 19 éves fiúnak csaknem 350 tőből álló marihuána ültetvénye is volt a Bécs északi részén fekvő Floridsdorfban.

A drogbandára február 23-án csapott le az osztrák nemzeti nyomozószolgálat. A csaknem egy órán át tartó akció során mintegy 130 munkatárs 15 bécsi és felső-ausztriai címen tartott razziát. A lakáskutatások során 28 ezer euró készpénzt, továbbá fegyvereket, kábítószert, gázpisztolyokat foglaltak le.

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×