eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Péntekig is eltarthat az ítélethirdetés a Pistorius-ügyben

Elkezdődött az ítélethirdetés csütörtök reggel a barátnője meggyilkolásával vádolt Oscar Pistorius dél-afrikai paralimpikon elleni perben.

Az ítélethirdetés órákig eltarthat, sőt a Reuters brit hírügynökség szerint előfordulhat, hogy Thokozile Masipa bíró csak pénteken fejezi be azt. A büntetés időtartamát pedig nem fogja kihirdetni, csak három-négy hét múlva.

Pistorius saját házában 2013. február 14-én agyonlőtte barátnőjét, a 29 éves Reeva Steenkampot. Állítása szerint betörőnek gondolta őt. Az ügyész viszont azt indítványozta, hogy előre megfontolt szándékból elkövetett emberölés vádjában marasztalják el a sportolót, mert a pár az incidens előtt összeveszett, és Pistorius dühromában lőtte le a barátnőjét.

Ha a bíró bizonyítottnak látja az előre megfontolt emberölést, akkor akár 25 éves börtönbüntetést is kiszabhat. Az ügyész érvelése szerint ha a bíró a védelem feltevését fogadja el, akkor is gondatlanságból elkövetett emberölés miatt kell elítélni a vádlottat, mert anélkül lőtt emberre, hogy közvetlen veszélyben lett volna.

Pistorius ügyvédje, Barry Roux azt állította a legutolsó, augusztus 8-i tárgyaláson, hogy a rendőrség az emberölés kivizsgálásakor szakszerűtlenül járt el, mert a tetthely lefényképezése előtt több tárgyat is elmozdított a házban.

A bíró a csütörtöki ítélethirdetésben kijelentette, hogy a bizonyítás szempontjából a berendezési tárgyak elmozdításának "csekély jelentősége van".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×