eur:
388.35
usd:
360.36
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Illegális fémtelepeket számolt fel a NAV

Tizennyolc illegális fémtelepet számolt fel a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Budapesten és Pest megyében. Az új fémtörvény rendelkezéseinek betartását ellenőrző akció keretében a hatóság 131 tonna fémet foglalt le.

A pénzügyőrök a március elsején megváltozott szabályok betartásának ellenőrzésekor különös figyelmet fordítottak a fémkereskedelmi engedéllyel működő kereskedők tevékenységére, továbbá az illegális fémkereskedelem visszaszorítására - írták az MTI-hez szombaton eljuttatott közleményben.

A hatóság ellenőrizte a magánszemélyek által saját ingatlanukon kitermelt fémek leadását és a mennyiségi korlátok betartását, valamint az úgynevezett érzékeny anyagok (vezetékek, sínek, csatornafedelek) leadását és értékesítését.

A pénzügyőrök a 274 ellenőrzés több mint 41 százalékánál derítettek fel jogsértést, és a szabálytalankodókra összességében 36 millió forint bírságot szabtak ki. A NAV Közép-magyarországi Regionális Vám- és Pénzügyőri Főigazgatósága illetékességi területén működő 187 fémkereskedőből 17 engedélyét vonták vissza, miután az nem felelt meg az új szabályozásnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×