INFORÁDIÓ 

2018. március 17. szombat
Gertrúd, Patrik

Autótolvajokat fogtak el Dunakeszin

InfoRádió / MTI
Országszerte közel ötven gépkocsilopással hozható kapcsolatba az a két dunakeszi férfi, akiket terrorelhárítók fogtak el a múlt héten Dunakeszin - közölte szerdán a Tolna Megyei Rendőr-főkapitányság (TMRFK) bűnügyi osztályvezetője Szekszárdon.

Szabó Zoltán, a bűncselekmény-sorozatot ismertető sajtótájékoztatón elmondta: a 41 és a 37 éves férfit jelenleg hat rendbeli, nagyobb értékre elkövetett lopással gyanúsítják, amelyeket 2013-ban és 2014-ben Szekszárdon, Szolnokon és Miskolcon követtek el.

A 2013. júniusban történt négy szekszárdi autólopás után országszerte több mint száz hasonló bűncselekmény adatait vizsgálták meg, a TMRFK nyomozócsoportja ezt követően arra a következtetésre jutott, hogy ezek közel fele kapcsolatba hozható a két gyanúsítottal - tette hozzá.

Az elkövetőket március 27-én a Terrorelhárító Központ műveleti egységének tagjai fogták el, jelenleg előzetes letartóztatásban vannak. Elfogásukat megelőzően Miskolcon loptak el egy személyautót, amelyet Dunakeszin megtaláltak.

A bűnügyi osztályvezető ismertetése szerint az ellopott autók többsége egy márkához tartozik, értékük 1-3 millió forint között van.

Az eljárás során foglaltak le gépjárműveket, de több lopott gépkocsit még keresnek a rendőrök - mondta az alezredes, aki az elkövetés módjáról nem kívánt nyilatkozni.

A címlapról ajánljuk