eur:
388.49
usd:
360.55
bux:
68568.49
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett

Perújítást követően jogerősen elítéltek egy korábban felmentett embert gyilkosságért

Perújítást követően csütörtökön jogerősen 15 év fegyházbüntetést szabott ki a Debreceni Ítélőtábla egy férfira emberölés miatt, szemben a korábbi felmentő ítélettel - közölte a táblabíróság sajtószóvivője az MTI-vel.

Fórizs Ildikó ismertette: az Ózdon élő gyanúsítottat családja tartotta el betegsége miatt. Bár nem volt ön- és közveszélyes, de olykor - különösen, ha alkoholt fogyasztott - agresszívvá vált.

A vádlott nem szerette a velük együtt élő sógornőjét, akire 2007 decemberében részegen rátámadt. Az egyébként várandós asszonyt többször megszúrta és megvágta, a sérülésektől a nő és magzata is meghalt. A vádlott mindvégig tagadta a bűncselekmény elkövetését.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság még 2009 novemberében mentette fel a férfit a különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés vádja alól, bizonyítottság hiányában. A Debreceni Ítélőtábla, mint másodfokú bíróság 2010 márciusában az ítéletet helybenhagyta.

2012-ben azonban a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség indítványára a Debreceni Ítélőtábla perújítást rendelt el, és az ügyet a megismételt eljárás lefolytatására a Miskolci Törvényszéknek megküldte. Új bizonyítékként a vádlott testvérének "súlyosan terhelő" tanúvallomását nevezték meg.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.07. kedd, 18:00
Resperger István ezredes
a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×