eur:
404.67
usd:
374.17
bux:
74122.77
2024. október 28. hétfő Simon, Szimonetta

Hat embert tartóztattak le a csepeli gyilkosságok ügyében

Összesen hat embert helyeztek előzetes letartóztatásba a csepeli erdőben történtek ügyében. A Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója a szombat délutáni tájékoztatón úgy fogalmazott: ez a bűnözői társaság magja.

Csizner Zoltán megerősítette: kaptak olyan információkat, hogy a Csepel északi részén lévő erdőben létezik egy hajléktalankolónia, és körükben kialakult egy csoport, amelynek tagjai súlyos bűncselekményeket, rablásokat, emberöléseket követnek el.

Hozzátette: a gyanú szerint augusztus elején rabolták el azt az erdélyi fiatalembert, akit bántalmaztak, majd megkötözve az erdőben hagytak, de meg tudott szökni, és a rendőrök segítségét kérte. Csizner Zoltán nem említette, hogy a fiatalembert a földbe ásták volna.

A férfi kiszabadulása után egy napon belül elfogták ennek a körnek a további tagjait, köztük azt a külföldi állampolgárt, aki állítólag macedón, de nem tudja magát iratokkal igazolni, ezért a rendőrség külföldi partnerei segítségét kérte. Sajtóértesülések szerint a délszláv férfit évek óta háborús bűnök és rablások miatt keresték a horvát hatóságok is.

A Nemzeti Nyomozó Iroda igazgatója szólt arról is, hogy csütörtökön találták meg és tárták fel a sírt az erdőben, ahonnan négy holttest került elő. Az áldozatok személyazonosságának és a bűncselekmény időpontjának a megállapítása hosszabb időt vesz igénybe.

A police.hu közlése szerint "a nyomozás jelenlegi adatai alapján megállapítható, hogy az élet ellenes bűncselekmények elkövetése szorosan összefügg a már említett csoportosan elkövetett rablások elkövetői körével, azzal a hajléktalan közösséggel, amelynek összetákolt viskóinak közelében hantolták ki a meggyilkolt áldozatok maradványait".

Az eljárás jelenlegi adatai alapján egyértelmű, hogy "az élet ellenes bűncselekmények elkövetése köthető a kihantolási hely közelében élő hajléktalanokhoz, illetve a velük kapcsolatba hozható, hajléktalan életmódot folytató személyekhez. Az élet ellenes eljárásban - eljárásjogilag - gyanúsítás nem történt" - írták a honlapon.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Robban a Trump-féle mémrészvény, szakad az olajár

Izgalmas napunk van ma a tőzsdéken: Európában alulteljesítenek az autógyártók, miután a Volkswagen konszern szakszervezeti vezetője arról beszélt, hogy akár három német gyárat is bezárhat a vállalat, és több tízezer munkahelyet is megszüntethetnek. Eközben a tengerentúlon nagyot ralizik a Donald Trump győzelmi esélyeivel együtt mozgó részvény, a DJT. Ázsiában jó hangulatban zajlott a kereskedés, Európában és a tengerentúlon pedig határozott emelkedést láthatunk, miközben jelentősen beesett az olaj ára.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×