eur:
389.3
usd:
362.72
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea

Hatvanezerért ölt a legfiatalabb bérgyilkos

Életfogytig tartó börtönre ítélte a londoni központi büntetőbíróság a brit bűnüldözés modern kori történetének legfiatalabb bérgyilkosát, aki 15 évesen mindössze kétszáz fontért (60 ezer forintért) ölt.

Santre Sanchez Gayle-nek az ítélet szerint legalább húsz évet kell rács mögött töltenie, mielőtt szabadlábra helyezése szóba kerülhet. A fiatalkorú tettes lefűrészelt csövű puskával lőtte agyon áldozatát tavaly márciusban.

A vád eredeti állítása szerint a megbízó az áldozat, a 26 esztendős Gulistan Subasi egykori élettársa volt, aki azt akarta megakadályozni, hogy partnere kicsempéssze közös gyermeküket az országból.

A 28 éves Serdar Ozbeket, a népes észak-londoni török közösség tagját, azonban a bíróság felmentette, így a rendőrség újból elkezdte a nyomozást annak kiderítésére, hogy a 15 esztendős bérgyilkos kinek a megbízásából ölte meg a fiatal nőt.

Gayle-t közvetlenül egy londoni kábítószer-kereskedő, a 22 éves Izak Billy "toborozta" a bűncselekmény végrehajtására, de az, hogy Billyt ki bízta meg ezzel, egyelőre felderítésre vár. A rendőrség szerint a megbízás valószínűleg egy bonyolult láncolaton keresztül, de végső soron mindenképpen Ozbek környezetéből érkezhetett.

A tárgyaláson az esküdteknek bemutatták a gyilkosságról készült felvételt, amelyet egy közeli biztonsági kamera készített. A filmen látszik, hogy a fiú taxival érkezik a kiszemelt áldozat lakásához, becsönget, és az ajtónyitás után néhány pillanattal rálő áldozatára.

Gayle azonban elkövette azt a hibát, hogy tettével eldicsekedett egy barátjának, felpanaszolva még azt is, hogy Billy "nyamvadt 200 fonttal" szúrta ki a szemét. A gyilkos megdöbbent barátja értesítette az ügyben akkor már nagy erőkkel nyomozó rendőrséget a beismerésről.

Gayle feljelentője, Ryan Hatunga jelenleg rendőrségi védelem alatt rejtőzködni kénytelen, mivel az a londoni banda, amelynek Izak Billy is tagja volt, halálosan megfenyegette.

A most elítélt fiatal bérgyilkos egyik féltestvére és egyik unokatestvére is életfogytig szóló büntetését tölti, szintén gyilkosságokért.

Címlapról ajánljuk
Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Mikor lesz végeredmény? Hány képviselőt küldhetünk Brüsszelbe? – minden, amit tudni kell az EP-választásról

Olaszországban csak 23 órakor zárnak majd be szavazókörök a június 9-ei európai parlamenti választáson, ezért addig egyetlen országban – így Magyarországon – sem hozzák nyilvánosságra a voksolás hivatalos eredményét. Június 6. és 9. között összesen 370 millió európai választópolgár döntheti el, hogy kik legyenek az Európai Parlament tagjai a következő öt évben.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×