eur:
392.98
usd:
366.36
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin

Tokaji pénzszállítórablás: életfogytiglan az elkövetőnek

Helybenhagyta az életfogytiglani fegyházbüntetést a 2007. márciusi tokaji pénzszállítórablás és gyilkosság ügyében a Debreceni Ítélőtábla.

Korábban a Borsod megyei bíróság első fokon Hajdú Roland első- és Szurdok János harmadrendű vádlottat előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés és lőfegyverrel visszaélés miatt életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélte.

A debreceni büntetőtanács elnöke, Balla Lajos bíró által ismertetett ítélet szerint az elsőrendű vádlott legkorábban 35, a harmadrendű vádlott 30 év múlva bocsátható feltételesen szabadlábra.

Somogyi Krisztián másodrendű vádlott büntetése bűnsegédként, előre kitervelten, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés, lőfegyverrel visszaélés és bűnpártolás miatt 15 év fegyház. Bűnpártolás miatt a negyedrendű vádlott börtönbüntetését 3-ról 4 évre emelte a táblabíróság, az ötödrendű vádlott 3 év, a hatodrendű vádlott 3 év 6 hónap, a hetedrendű vádlott a korábban kiszabott 1 év 6 hónap helyett 1 év, a nyolcadrendű pedig 2 év börtönbüntetést kapott.

Az ügy előzménye: az elítéltek 2007 március 27-én Tokaj mellett kiraboltak egy pénzszállító kocsit, s kegyetlenül meggyilkolták az egyik biztonsági őrt.

Címlapról ajánljuk

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×