INFORÁDIÓ 

2018. március 18. vasárnap
Ede, Sándor

Családi tragédia Ácson: Kizárható az idegenkezűség

InfoRádió / MTI
Minden kétséget kizáróan az önmagával is végző 28 éves férfi ölte meg 27 éves élettársát és annak két gyermekét csütörtökön a Komárom-Esztergom megyei Ácson - értesült rendőrségi forrásból az MTI. A tragédia hátterében szerelemféltés állhat.

Korábbi információk szerint a férfi és a nő is akasztás következtében halt meg, de a helyszíni szemle során bebizonyosodott, hogy 10 és a 9 éves fiúkhoz hasonlóan a nőt is késsel ölte meg a férfi.

Az eddigi sajtóhírekkel ellentétben a Dózsa György utcában történt bűncselekménynek nem volt szemtanúja. Előzőleg több sajtóorgánum is arról írt, hogy reggel egy idős férfit, feltehetően a 27 éves nő apját vitték el sérülésekkel a családi házból.

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) az ügyben emberölés miatt indított eljárást. Rendőrségi forrásból az MTI úgy értesült, hogy a bűncselekményt szerelemféltés miatt követhette el a férfi, aki orvosi kezelés alatt állt.

Makula György, az ORFK szóvivőjének korábbi közlése szerint lakossági bejelentésre ment ki két rendőr csütörtök reggel a családi házhoz, majd az ajtót betörték és a lakásban négy holttestet fedeztek fel.

A helyszínre két mentőhelikoptert is indítottak, de már nem volt lehetőség az újraélesztésre - mondta Németh Cecília, az Országos Mentőszolgálat sajtóügyeletese az MTI-nek.

Léber Gabriella, a megyei rendőr-főkapitányság szóvivője újságíróknak csütörtök délben mindössze annyit mondott: a rendőrség nem keres elkövetőt, a cselekmény a házban tartózkodók között játszódott le. Tájékoztatása szerint a helyszíni szemle valószínűleg estig elhúzódik.

Az MTI környékbeliektől úgy értesült, a gyermekek állami gondozásban voltak, és csak a nyári szünidőre engedték el őket nevelőszüleiktől. A helyiek elmondták, hogy az anya, H. Mária az önkormányzatnál dolgozott kisegítőként, a férfi pedig munkanélküli volt; a család másfél éve költözött Ácsra Komáromból.

Helybéliek azt mondták, hogy a 28 éves férfi korábban öngyilkosságot kísérelt meg, ezért orvosi kezelés alatt állt.

Úgy tudni, a gyermekek édesapja jelenleg börtönbüntetését tölti, mert 2004-ben meggyilkolt egy 27 éves almásfüzitői benzinkutast. Az ORFK szóvivője ezt az információt nem kívánta megerősíteni.

A Győr-Moson-Sopron megyei Tényőn márciusban történt hasonló családi tragédia; a rendőrség gyanúja szerint az apa családi házukban megölte feleségét, valamint 8 és 5 éves gyermekét, majd önmagával is végzett.

A címlapról ajánljuk