INFORÁDIÓ 

2018. március 19. hétfő
Bánk, József

Nyelviskolában is tanított a pedofil angoltanár, ott sem gyanakodtak rá

Infostart / InfoRádió
Semmi gyanúsat nem talált annak a nyelviskolának a vezetője, amelyik alkalmazta az FBI által körözött, már rendőrkézen lévő angoltanárt, aki egy budai elit gimnáziumban is tanított. Tóthné Udvardi Katalin, az InfoRádiónak adott exkluzív interjújában kifejtette, a férfinak végzettségét igazoló papírjain túl referencia-listája is volt.

Döbbenetes, nem térünk napirendre a dolog felett - reagált a Magyarországon elfogott, az FBI által körözött pedofil tanár hírére Tóthné Udvardi Katalin, aki egy nyelviskolában együtt tanított a férfival.

A nyelvtanár elmondta: kollégáival együtt semmi gyanúsat nem vettek észre a férfin. Nem csak végzettsége miatt  volt alkalmas az angol nyelvtanári munkára, hanem komoly külföldi referenciái is voltak, és amikor jelentkezett a nyelviskolai állásra, ajánlóleveleket is bemutatott.

Minden rendben volt vele kapcsolatban: a próbaidőn is megfelelt, nem érkezett rá szakmai panasz, és gyanús jelek sem voltak. Tóthné Udvardi Katalin hozzátette: volt olyan csoport, amelyet közösen tanított a férfival.

A tanárnő azonban hangsúlyozta: a férfi zárkózott volt, és a magánéletéről nem tudtak semmit.

Elmondta azt is, hogy húsz éve dolgozik a nyelviskolában és harminc éve foglalkozik oktatással, de neki sem volt gyanús a férfi, és eszébe sem jutott, hogy az állásinterjú után ellenőrizze, szerepel-e az FBI körözési listáján.

Hanganyag: Szépvölgyi István


A címlapról ajánljuk