eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Húszmilliós rablás: elfogták az elkövetőket

Elfogta a rendőrség azt a négy férfit, akik húszmillió forintot raboltak el egy nőtől a fővárosban - közölte az észak-pesti bűnügyi régió bűnügyi vezetője.

Horváth Antal emlékeztetett: egy Magyarországon élő ukrán nő egy barátja kérésére 20 millió forintot vett fel egy hete egy XII. kerületi bankból, majd megkérte egy barátnőjét és annak élettársát, hogy kocsival hozzák el a pénzintézetből.

Az őrnagy hozzátette:  a nőt zuglói lakásánál tették ki ismerősei, majd elhajtottak, ám az ajtó előtt egy férfi tüzet kért tőle, majd megpróbálta leszakítani a táskát a válláról. Dulakodás alakult ki, az elkövető "bepánikolt", ütni és rúgni kezdte a nőt, kitépte a kezéből a táskát és elmenekült. A telefonja azonban kiesett a zsebéből, így azonosították be a rendőrök, majd elfogatóparancsot adnak ki ellene.

A telefon ellenőrzésekor a rendőrök kiderítették, hogy a rabló és a sértett barátnőjének élettársa, a "segítőkész barát" beszélt egymással a bűncselekmény előtt.

A bűncselekmény másnapján a rabló önként jelentkezett a zuglói rendőrkapitányságon, és beszámolt arról: február 18-án este egy kispesti sörözőben találkozott a "segítőkész baráttal", aki elmondta neki és két másik ismerősüknek, hogy egy nő megkérte, segítsen a pénzt elhozni a bankból. A négy fiatal férfi elhatározta, hogy megszerzik a pénzt és "leosztották a feladatokat". Ezután kimentek Zuglóba, terepszemlét tartottak, a "barát" pedig részletes személyleírást adott a nőről.

A férfi vallomásában kitért arra, hogy a rablás után Kispestre mentek, ahol kitették őt a kocsiból a többiek, és azt mondták neki, majd később osztják el a pénzt. Közlése szerint százezer forintot ígértek neki, ha elhozza a táskát. Õ egyébként úgy tudta, a táskában csak néhány százezer forint lesz, így meglepődött, amikor a nyomozóktól hallotta, hogy húszmillió forintot hozott el. A férfi - aki egyébként biztonsági őrként dolgozott - azt mondta, hogy a barátnőjét szerette volna meglepni névnapja alkalmából egy laptoppal, de csak minimálbért keres, ezért vállalta el a rablást.

A rendőrség azonosította a férfi három bűntársát és elfogta őket. A két 21 éves, a 23 éves és a 30 éves férfit jelentős értékre elkövetett rablással gyanúsítják.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Hat héten át zajlik a világ leghosszabb választása: most dőlhet el másfél milliárd ember jövője

Indiában pénteken kezdődött meg a világ legnagyobb általános választása, amelyen közel 1 milliárd választásra jogosult adhatja le a szavazatát. A rendkívüli méretek miatt ezt a szokásosnál sokkal hosszabb időkeretben bonyolítják le, összesen hat héten keresztül zajlik a voksolás, eredményekre csak júniusban lehet majd számítani. A döntés nem könnyű, ugyanis számos olyan tényező van, amely befolyásolhatja a választók döntését. Elemzésünkben összeszedjük, hogy mi motiválhatja most az indiai szavazókat.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×