eur:
394.02
usd:
368.66
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György

Oroszlányban fogták el a debreceni gyilkosság gyanúsítottját

Oroszlányban fogták el azt a férfit, aki a gyanú szerint brutálisan meggyilkolt egy idős férfit Debrecenben - közölte Tóth Ferenc alezredes, a Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályvezetője csütörtökön sajtótájékoztatón Debrecenben.

Elmondása szerint a 34 éves hajléktalan férfi a hétfő délelőtti órákban ölhette meg 66 éves áldozatát. A férfit más bűncselekmény miatt szerdán délelőtt vették őrizetbe Oroszlányban, ahol tettével kapcsolatban részletes beismerő vallomást tett. A rendőrök ezt követően szerda este találták meg saját házában a megölt idős férfit, akinek egész testét brutális bántalmazás nyomai borították.

Tóth Ferenc közlése szerint a gyanúsítottnak, habár hajléktalanként élt, volt bejelentett lakcíme, mégpedig a meggyilkolt férfi házának a pincéje, amit tőle bérelt. A sértett egyébként tartósan Németországban élt, csak ritkán járt haza Debrecenbe, de akkor több hetet is eltöltött a városban.

A vagyon elleni bűncselekmények miatt többszörösen büntetett előéletű gyanúsított vallomásában arról beszélt: veszekedés közben, hirtelen felindulásból esett neki az idős áldozatnak. A férfi lakásából ezt követően nem egészen 300 ezer forintnyi értéket is eltulajdonított, valamint a sértett autóját. Az áron alul gyorsan eladott gépkocsit időközben a rendőrség megtalálta - mondta az alezredes.

Tóth Ferenc az eset kapcsán elmondta: ugyanabban az épületegyüttesben egy másik házból egy idős hölgy eltűnését jelentették még január 18-án. A nyomozás során kiderült, hogy a hölgy eltűnését a mostani gyilkosság gyanúsítottja jelentette a rendőrségnek. Az egyedülálló hölgy rokoni kapcsolatokkal nem rendelkezett. A rendőrség most azután is nyomoz, hogy a gyanúsítottnak köze lehet-e az eltűnéséhez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×