INFORÁDIÓ 

2018. március 21. szerda
Benedek

Osztrák rendőrök üldözték, magyar rendőrök elfogták

InfoRádió / MTI
Gyorshajtás és más bűncselekmények gyanúja miatt próbáltak megállítani egy magyar rendszámú személygépkocsit szombaton este Graz környékén az osztrák rendőrök, a gyanúsítottakat a határon át is üldözték, végül az autót magyar rendőrök tartóztatták fel Körmenden - közölte Szalai Ferenc, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A járművezető nem állt meg az osztrák rendőrök jelzésére, akik a határig többször is megpróbálták feltartóztatni a járművet, végül üldözés közben Rábafüzesnél a menekülők és az őket követő rendőrök is átlépték az államhatárt - mondta.

Az osztrákok jelzésére természetesen a magyar rendőrök is bekapcsolódtak az üldözésbe és Körmend térségében sikerült megállítani az autót, amelyben két Veszprém megyei férfi utazott - fűzte hozzá az alezredes.

Szalai Ferenc elmondta: az osztrák és a magyar hatóságok is eljárást indítottak az ügyben.

Az APA osztrák hírügynökség úgy tudja, hogy a 24 éves férfi és a 16 éves fiú Grazban "besurranó tolvajként" egy arany karkötőt tulajdonított el.

Az MTI információja szerint Graz környékén több betöréses lopás történt az utóbbi időben, az osztrák rendőrök fokozottan figyelték a területet, ezért akarták megállítani és ellenőrizni a magyar rendszámú gépkocsiban utazókat is.

A címlapról ajánljuk