eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Volt mostohaapja szúrta az ötven tűt a brazil kisfiú testébe

Brazil sajtóértesülések szerint volt mostohaapja bosszúból szúrt bele ötven tűt egy kétéves brazil kisfiú testébe, akit jelenleg is intenzív osztályon kezelnek.

A gyermek édesanyja korábban úgy nyilatkozott, nem tudja, hogyan kerültek a tűk a kicsi testébe. A rendőrség azonban csütörtökön őrizetbe vette a volt mostohaapát, aki bevallotta, hogy ő szúrta bele a tűket a gyermekbe két meg nem nevezett nő segítségével. Elmondása szerint így akart bosszút állni a kisfiú anyján - tettére szeretője bíztatta fel. Az O Globo brazil napilap hírportálja szerint a férfi az ügy főgyanúsítottja.

A rendőrség az ügyben gyilkossági kísérlet címén indított nyomozást. Helder Fernandes Santana, az üggyel megbízott nyomozó közölte, mindenki gyanúsított, aki bármilyen kapcsolatban áll a gyermekkel.

Gessivaldo Alves, a kisfiú vér szerinti apja korábban úgy nyilatkozott, hogy véleménye szerint gyermeke fekete mágiához kapcsolódó szertartás áldozata lett. Mint elmondta: a fiú otthonában járva a fekete mágiához használható tárgyakat talált.

A fájdalmaktól szenvedő és hányó kétéves kisfiút egy hete vitte be édesanyja Ibotirama kisváros kórházába. Miután a röntgenfelvételek kimutatták testében a tűket, a barreirasi kórházba szállították, és jelenleg az intenzív osztályon ápolják.

A fiú kezelőorvosa, Liuz Cesar Soltoski elmondta: reméli, hogy el tudják távolítani a gyermek testéből az olykor öt centiméter hosszúságú tűket. Azokkal azonban, amelyek a tüdőbe fúródtak, várni kell, amíg javul a kisfiú légzése.

Sok tű nagyok közel került létfontosságú szervekhez, vagy pedig egyenesen azokba fúródott. Ezekben az esetekben mind az operáció, mind a várakozás veszélyt jelenthet a gyermek életére.

Soltoski szerint egyértelmű, hogy nem a kisfiú nyelte le a tűket, hanem egyesével szúrták bele a testébe: "Tűket találtunk a tüdőben, a bal lábban és a mellkas különböző részein - ezek nem kerülhettek oda lenyelés útján". Az orvosok ugyanakkor nem találtak bemeneti sebet a gyermek testén.

A fiú állapota továbbra is súlyos, de stabil.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×