INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Molotov-koktélos támadás a bíróság épülete ellen Szolnokon

InfoRádió / MTI
Molotov-koktélos palackot kíséreltek meg bedobni a Szolnok megyei és a Szolnok városi bíróság épületébe a Somogyi Béla utcából hétfőn; ennek során egy földszinti dupla ablak külső része betört, a palack megállt a két ablak között, a benne lévő folyadék nem gyulladt meg - közölte a rendőrség.

Az esetről akkor értesítették a rendőrséget, amikor a Szolnoki Bíróság egyik tárgyalótermében erős gázolaj szagot észleltek. A rendőrök a helyszíni vizsgálat során egy 2 deciliteres üvegpalackot találtak, amely teli volt gázolajjal és gézlapokkal - mondta el a részletekről Veres Éva, a Szolnok megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A rendőrség közveszélyokozás kísérlete miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

Az MTI más forrásból arról is értesült, hogy a rendellenes szagot a reggeli tárgyalást vezető bíró észlelte a teremben. Szellőztetni kezdtek, és ekkor fedezték fel a gyúlékony anyaggal teli üveget.

A palack nyakát gézzel dugaszolták el, amelyet meggyújtottak, a kanóc azonban elaludt, így nem okozhatott tüzet. A bíróság a napi tárgyalási jegyzéket átadta a rendőrségnek, mert elképzelhető, hogy a Molotov-koktélos támadás összefüggésbe hozható a helyiségbe tervezett tárgyalások egyikével.

A címlapról ajánljuk