eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria
Outdoor detail shot with lot of brand new cars in a row
Nyitókép: roibu/Getty Images

Félszáz autót foglalt le egy "ügyeskedő" cégtől a NAV

Ötvenhárom autót lefoglalt és bankszámlákat zárolt a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) egy gépjármű-kereskedő cégnél, amely megpróbálta eltitkolni a járművek eladásából befolyt bevételét.

A NAV tájékoztatása szerint mindössze nyolc autó eladásának volt nyoma az online számla rendszerében, miközben valójában 56 járművet értékesített a kereskedő.

Mint kiderült, a társaság nem küldött adatot a számla- és nyugtatömbjeiben kitöltött bizonylatokról, ugyanakkor a vevők a vásárlás adatait a NAV rendszerébe szabályosan megküldték.

A hivatal munkatársai a cég áfabevallásait is megvizsgálták, amik ugyancsak nem feleltek meg a valóságnak: a bevallások egy része hiányzott, másik részét pedig nullás adattartalommal nyújtották be.

Ráadásul a cég tulajdonosának és ügyvezetőjének szerepe a társaságban minden bizonnyal csak névleges volt, hiszen korábbi munkahelyei, képesítést nem igénylő feladatai alapján alkalmatlan lett volna a kereskedés irányítására – tették hozzá.

A lefoglalt autók becsült értéke 35 millió forint, ami várhatóan biztosítja a költségvetést megillető összeg megtérülését – áll a közleményben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

500 forint alatti fagyira már nem számíthatunk idén nyáron

Az év második felében tovább nőhetnek a jelenleg 1000-1500 forint közötti süteményárak, miután a csokoládékészítés alapanyagául szolgáló kakaó világpiaci ára rekord szintre nőtt, ami a csokoládé árának 50-60%-os emelkedését is okozhatja. Ami pedig a fagylaltokat illeti, 500 forint alatti gombócárakra idén már nem igazán lehet számítani.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×