eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
2023. január 30-i kép a Nam Cheong zálogház fénycégéreiről az üzlethelyiség épületén, Hongkong Sham Shui Po negyedében. A neondísz pénzérmét hordozó, széttárt szárnyú denevért ábrázol, a denevér pedig a jólét jelképe a kínai kultúrában. Az utóbbi évtizedben a városvezetés az új biztonsági és környezetvédelmi előírásokkal összhangban eltávolíttatta a Hongkong jellegzetes városképét adó neonreklámok zömét. Hivatalos adatok szerint Hongkongban 2016-ban még körülbelül 120 ezer fénycégér világított, többségük azonban nem felelt meg az előírásoknak. Becsült számuk 2023-ra mindössze félezerre zsugorodott.
Nyitókép: MTI/EPA/Jerome Favre

Lezuhant a leghíresebb pókember

Lezuhant egy felhőkarcoló lakóépületről és meghalt egy francia állampolgár múlt héten Hongkongban - közölte a rendőrség hétfőn. A helyi média tudni véli, hogy Remi Lucidi francia "pókemberről" vagyis az épületekre mindenfajta biztosítás nélkül felmászó fenegyerekről van szó.

A rendőrség tájékoztatása szerint a 30 éves férfi holttestét egy épület teraszán találták meg a város Mid-Levels nevű elegáns negyedében. Hozzátették: a férfi extrém sportokat űzött, de a nevét hivatalosan nem közölték.

A hatóságok első vizsgálata alapján a férfi vélhetően az épület tetejéről esett le, de a rendőrség nem talált búcsúlevelet a helyszínen. Halálának pontos okát csak a boncolás után tudják megállapítani.

A helyi média, köztük a South China Morning Post című napilap szerint a 30 éves férfi nem más, mint Remi Lucidi. A lap egy névtelen forrása szerint

Lucidit utoljára a lakóépületen egy 68. emeleti lakosztály ablakán látták bekopogni csütörtök este.

Lucidi, aki a "Remi Enigma" (Remi Rejtély) nevet használta a közösségi médiában, utoljára egy héttel ezelőtt tett közzé a mászás közben készített fényképet az éjszakai Hongkongról az Instagramon, helyszínként pedig a Causeway Bay bevásárló kerületben fekvő Times Square-t jelölte meg.

A francia mászó gyakran tett közzé fényképeket az Instagramon mászás közben, amikor a világ számos pontján fekvő magas épületekre hágott fel. Az egyik ilyen alkalommal Dubajban készített szelfijének azt a címet adta, hogy "425 méterrel az ég felett".

Lucidit rajongói és követői a közösségi médiában gyászolták, és sokan ott búcsúztak el tőle.

Címlapról ajánljuk
Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meglepően sok gyógyszerfüggő van Csehországban, rengeteg a depressziós gyerek is

Meghaladja az egymilliót a gyógyszerfüggők száma Csehországban. Legtöbbször egyszerűen beszerezhető, legális gyógyszerek, fájdalomcsillapítók, altatók, szorongásra és depresszióra alkalmazott tabletták okoznak függőséget. Az állam tud a problémáról, mégsem tesz ellene – állítja a Kábítószer-fogyasztást és Függőségeket Vizsgáló Nemzeti Központ.

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×