eur:
392.4
usd:
365.85
bux:
66870.44
2024. április 25. csütörtök Márk
Rendőrök és mentősök a szlovákiai Jókút közelében, a D2-es autópályán történt baleset helyszínén 2023. május 15-én. A balesetben egy magyar kirándulóbusz és egy kamion karambolozott, egy ember életét vesztette, több mint ötvenen megsebesültek.
Nyitókép: MTI/AP/TASR/Michal Svítok

Több mint érdekes összefüggés a szlovákiai magyar busztragédia mentén

Ugyanannak a cégnek a busza karambolozott Szlovákiában, mint amelyiknek a sofőrje rosszul lett a Széll Kálmán téren, és több autót összetört.

Ahogy az Infostarton több cikkben is beszámoltunk, Pozsony közelében szerencsétlenül járt egy magyar nyugdíjasokat szállító autóbusz. Egy ember meghalt, 55-en megsérültek. Több embernek súlyos az állapota, de sokan már hazatértek, mások állapota pedig javul.

Kedd délután még 23-an voltak szlovák kórházakban, 35-en hazatértek - számolt be kormány. Menczer Tamás államtitkár kiemelte: folyamatosan, minden kórházban biztosítják a magyar diplomaták jelenlétét, mert "olyan nem fordulhat elő, hogy egy idős magyar sérült ne tudjon kihez szólni az anyanyelvén", ne tudja megértetni magát egy idegen országban.

Ezt a munkát segíti hat szakápoló is, akik kedden indultak el Magyarországról - jegyezte meg.

Mára kiderült, hogy az ötnapos kirándulásra indulókat egy ceglédi székhelyű busztársaság szállította, amely a honlapja alapján 10 éve foglalkozik személyszállítással. Mindenesetre az RTL Híradója úgy tudja, hogy

ugyanennek a cégnek a busza tarolt le öt autót és egy villanyoszlopot május 12-én a budapesti Széll Kálmán téren,

miután a sofőr rosszul lett. A férfit a mentők a helyszínen újraélesztették, majd kórházba szállították. Akkor más nem sérült meg.

Arról már mi írtunk, hogy a szlovákiai baleset áldozata a sofőr váltótársa, ezt egy Facebook-bejegyzés is megerősíti, hiszen egy, a cégnél dolgozó férfi megemlékezett elhunyt kollégájáról.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×