eur:
389.91
usd:
363.84
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond
A Magyar falu program (MFP)-forrásból beszerzett falugondnoki busz az átadóünnepség napján a 48 lakosú Zala megyei kistelepülésen, Dötkön 2022. február 28-án. A zsáktelepülésnek számító faluban elsősorban a gyerekek szállítására használják az új falubuszt, mivel az elmúlt években gyarapodott a település lakossága, és egyre több gyerek is születik Dötkön.
Nyitókép: MTI/Varga György

Fejlemény a tiszaderzsi forró buszban meghalt négyéves kislány ügyében

Hamarosan vádat emelnek azzal a buszsofőrrel szemben, akinek a járművében tavaly júniusban életét vesztette egy négyéves tiszaderzsi kislány.

Ahogy arról tavaly az Infostarton is beszámoltunk a kislányt Tiszaderzsen vette fel a busz, hogy elvigye az óvodába Tomajmonostorára. Az anyja azonban délelőtt tíz körül kapott egy üzenetet a kislánya óvónőjétől, hogy a gyermeke nem érkezett meg az oviba. Később kiderült, hogy azért, mert senki sem vette észre a leszálláskor, hogy a kislány a buszon maradt.

A Inez nevű kislány órákig volt a felforrósodott buszban. Akkor találtak rá, amikor indultak volna vissza a gyerekekkel. A gyerek ekkor még életben volt, a kiérkező mentők egy órán át küzdöttek azért, hogy legalább annyira stabilizálni tudják a kislány állapotát, hogy mentőhelikopterrel kórházba tudják szállítani.

A gyerek drámájáról az Infostarton is írtunk.

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított büntetőeljárást az ügyben, és gyanúsítottként hallgatta ki a buszt aznap vezető 56 éves kunhegyesi férfit.

Ocsovai Ágnes, a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Főügyészség szóvivője most a 24.hu megkeresésére azt mondta, hogy a buszt aznap vezető sofőr tagadta a bűncselekmény elkövetését, és nem ismeri el a felelősségét.

A nyomozó hatóság azonban a napokban befejezte és megküldte a Tiszafüredi Járási Ügyészség részére az ügyet. Az ügyészség várhatóan a jövő héten vagy az azt követő héten fog vádat emelni az ügyben, jelenleg az iratok feldolgozása zajlik.

Fotónk illusztráció, hasonló busszal vitték a gyerekeket Tiszaderzsen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×