eur:
391.01
usd:
365.89
bux:
68142.02
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
18 éven felülieknek
Az ön által letölteni kívánt tartalom olyan elemeket tartalmaz, amelyek Mttv. által rögzített besorolás szerinti V. vagy VI. kategóriába tartoznak, és a kiskorúakra káros hatással lehetnek.

Ha szeretné, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használjon szűrőprogramot
fotó:  Budapesti Rendőr-főkapitányság
Nyitókép: Budapesti Rendőr-főkapitányság / Vaszkó Viktor

A 14.-ről zuhant volna a mélybe, de érkeztek a hős rendőrök

Le akarta vetni magát egy nő Budapesten a 14. emeletről. Három rendőr mesélte el, hogyan sikerült megmenteni.

Április 13-án délután egy férfi telefonált a rendőrségre, aki azt jelentette, hogy mindenféle baljós előjellel találkozott otthonában, nejével azonban nem – írta a rendőrség a közösségi oldalán egy személyes hangvételű bejegyzésben.

A lakásban a vízzel teleeresztett kádban bedugott hajszárítót talált, aztán egy véres kést. Később aztán Zuglóban, a Kassai téri 17 emeletes toronyházból futott be egy hívás, hogy az egyik, 14. emeleti lakó közvetlenül saját bejárati ajtaja mellett, a folyosó ablakában egy nőt lát a falon kívül, a rácson függeszkedve - elevenítette fel a napot Bécsi Zoltán főtörzsőrmester.

Azonnal az épülethez mentünk, kocsiból ki, futólépés a ház kapuja felé, szerencsére jött egy ott lakó, aki beengedett bennünket – ezt már egy másik rendőrtől, Tóth Martintól idézik. "Ahogy kiléptünk a tizennegyediken a liftből, megláttuk a nyitott ablakot a folyosó végén. A nő egy nagyobb vázát használt lépcsőnek, arra állva lépett ki a párkányra".

"Mikor odaértünk, már az épület síkján kívül volt szembefordulva a korláttal, abba kapaszkodva lógott, teste az eggyel alattunk lévő emelet magasságában volt. Leguggolva meg tudtuk ragadni a két csuklóját – és tartottuk, mást abban a helyzetben nem nagyon tudtunk csinálni” – idézte fel a drámai pillanatokat.

A rendőrök elmondása szerint a vékony nő nem szerette volna, ha megmentik. „Ezt többször elmondta, sőt: tevőlegesen is küzdött, elrúgta magát a faltól, rángatózott,

mindent megtett azért, hogy lezuhanjon.”

A megmentésében jelentős szerepet játszott az erősítésként érkező Poór Tibor rendőr, aki egy emelettel lejjebbre, a tizenharmadik emeletre ment.

"Ablak ki, átkaroltam a nő törzsét, felordítottam, hogy fogom, abban a pillanatban ők elengedték, én meg berántottam a folyosóra”. Ekkor már a nő elcsendesedett és együttműködővé vált. Másodperceken belül megjelentek kollégáim, első mozzanatként bezárták a kitárt ablakot, majd együttesen lekísértük a földszintre a nőt – fűzte hozzá.

Ha segítségre van szüksége
Ha ön is úgy érzi, segítségre lenne szüksége, tárcsázza a krízishelyzetben lévők részére rendszeresített, ingyenesen hívható 116-123 telefonszámot, akár mobiltelefonról is!

Címlapról ajánljuk
Nagy Sándor Gyula: latinos hiszti miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nagy Sándor Gyula: "latinos hiszti" miatt tűnt el négy napra a spanyol kormányfő

Nem mond le hivataláról Pedro Sánchez spanyol miniszterelnök, aki azt követően helyezte kilátásba távozását, hogy felesége ellen vizsgálat indult egy korrupciós ügyben. Nagy Sándor Gyula, a Budapesti Corvinus Egyetem egyetemi tanára szerint ez az ügy egy tízéves, a kormányfő és családja számára rendkívül megterhelő folyamat egyik állomása, ezért négy napra el is csendesedett az ország vezetője.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Záporoznak a fontos adatok - Hogyan reagálnak a tőzsdék?

Nincs ma hiány piacmozgató gazdasági eseményekből: délelőtt sorra érkeztek a GDP adatok az EU-s országokból, illetve közzétették az eurózóna inflációs és növekedési adatát is, ami alapján elmondható, hogy a térség gazdasága az első negyedévben az elemzői várakozásokat meghaladó növekedést mutatott az előző negyedévhez képest - ennek ismeretében megmaradhat a júniusi kamatvágás esélye. Eközben tovább dübörög a gyorsjelentési szezon, kedvezőtlen számok érkeztek többek között a Volkswagentől és a McDonald's-tól is. Az európai tőzsdék után pedig az amerikai részvényindexek is mínuszban nyitottak.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×