eur:
393.83
usd:
365.67
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Youtube

Harmincéves a világ legöregebb kutyája, egy masztiff – videó

Bobi Portugáliában él, és egy közel évszázados rekordot döntött meg.

Az alentejo masztiffok átlagos élettartama 12-14 év, Bobi február elsején mégis 30 éve és 226 napja élt már - korához képest pedig nagyon jó állapotban van. Rekorder előde, Bluey 29 évet és öt hónapot töltött gazdáival, mielőtt 1939-ben elhunyt volna - írja a BBC.

Bobi életkorát a portugál hatóságok nyilvántartásai is igazolják: az állat a Portugália nyugati partján található Conqueiros nevű falvacskában élte le egész életét a Costa család tagjaként. Leonel Costa nyolcéves volt, amikor a kiskutya megszületett - emlékei szerint szüleinek nagyon sok állata volt, ezért Bobi testvéreit elaltatták, de ő megmenekült.

Leonel és testvérei ugyanis addig titkolták létezését, míg véletlenül fel nem fedezték őt a szülők, de ekkor már a család tagja maradt.

A férfi szerint a kutya jobban szereti a főtt ételt, mint az állateledelt - viszont, hogy ne legyen olyan fűszeres, amit kap, vízben előbb kiáztatják számára a falatokat.

A kutyának ugyan 2018-ban légzési nehézségek miatt kórházba kellett kerülnie, élete ettől eltekintve nyugodt és egészséges, amit Leonel Costa szerint a körülményeinek köszönhet. Ezzel együtt most már nehezen jár és a szeme sem a régi.

Bobit mindössze két héttel azután nevezték rekordernek, hogy egy 23 éves csivava megkapta a legöregebb élő kutya címét. A Guinness gyorsan korrigált: most már Bobi a legidősebb élő kutya és a valaha leghosszabb ideig élt kutya is egyben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Külső segítséggel pörgetnék fel az ukrán fegyvergyártást, Oroszország elleni háborúhoz fegyverkezik a NATO-tagállam – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×