eur:
392.67
usd:
366.38
bux:
66787.35
2024. április 26. péntek Ervin
Fotó: Magyar Közút
Nyitókép: Fotó: Magyar Közút

Egyetlen másodpercem volt átgondolni, hogy meghalok - interjú a két kamion közé szorult nővel

Részletesen mesél balesetéről az a nő, akinek személyautójába hátulról becsapódott egy kamionos, ezzel belökve őt a személyautó előtt megálló másik kamion pótkocsija alá november 16-án, Szolnok külterületén a 4-es főúton található Szent István hídon.

Csodával határos módon Tömösközi Kata komolyabb sérülés nélkül túlélte azt a balesetet, amely fotói hátborzongatóak. A Magyar Közút munkatársa készített vele interjút.

A videó egy rövid animáción keresztül azt is bemutatja, hogyan történhetett az eset, hiszen az elöl haladó kamion egy vele szemben előzést végrehajtó autó miatt kényszerült megállni, hogy elkerülje az ütközést. Kata azért vállalta az interjút, hogy a történetén keresztül felhívhassa az autósok figyelmét arra, hogy vezessenek óvatosabban, biztonságosabban.

A nő arról mesél, hogy mivel párja autószerelő, ezért műszakilag kifogástalan járművel közlekedett. Amikor megtörtént az ütközés, akkor egy másodperce volt átgondolni, hogy mi történik vele, kezébe kapta telefonját, hogy hívja a szeretteit. Akkor készített a mobilja pár fotót.

Azt mondja, hogy levegővételnyi ideje sem volt, nyikorgott, csikorgott minden. A filmeken nem lehet ilyen hangokat hallani - mesélte. Nem veszítette el az eszméletét, de mégis vagy "fél percig ott sem lett volna" - fogalmazott. Úgy emlékezett vissza, hogy az ütközés előtt megpróbált "magzat pózba helyezkedni" és ez menthette meg, csak agyrázkódást szenvedett.

Az edukatív céllal készült videóval a Közút arra szeretné ráirányítani mindenki figyelmét, hogy egy aprónak tűnő mulasztás, meggondolatlanság, egy rosszkor elindított manőver hogyan vezethet pár röpke másodperc alatt egy akár végzetes kimenetelű balesethez.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×