INFORÁDIÓ
2022. november 26. szombat
Virág

ruth marie terry

gyilkosság

usa

Close up of an evidence marker and blood splatter at a crime scene, hand placing more markers in the background.

48 évvel ezelőtti gyilkosság megcsonkított áldozatát azonosították

Infostart

Csaknem ötven év elteltével sikerült azonosítani egy massachusettsi gyilkosság áldozatát, "a dűnék hölgyét", akinek megcsonkított testét 1974-ben találták meg Cape Cod homokbuckái között.

A helyi ügyészség és rendőrség szerdai közlése szerint Ruth Marie Terry néhai férjéről keresnek most információkat. Úgy tudni, az akkor 37 éves Terry 1974 februárjában házasodott össze az időközben már elhunyt Guy Rockwell Muldavinnal. A hatóságok ezért felhívást tettek közzé, hogy aki rendelkezik Terry vagy Muldavin 1973-as, illetve 1974-es ott tartózkodásáról információkkal, az jelentkezzen náluk.

Muldavint régiségkereskedőként jellemezték, aki a Raoul Guy Rockwell és a Guy Muldavin Rockwell nevet is használta. A férfi egyébként a korabeli sajtójelentések szerint gyanúsítottként szerepelt egy előző felesége és mostohalánya 1960-ban, Seattle városában történt meggyilkolásának ügyében. A szökésben lévő Muldavint végül New Yorkban fogták el. A férfi 2002-ben Kaliforniában hunyt el.

Massachusetts egyik leghosszabb ideig feltáratlan és legrejtélyesebb gyilkossági esete "a dűnék hölgyének" halála. A holttestet egy fiatal nő találta séta közben Provincetown település dűnéi között 1974 júliusában. A holttestet egy törölközőbe csavarva találták meg a strandon hiányzó kezekkel, így a hatóságok nem tudták ellenőrizni személyazonosságát ujjlenyomatok alapján. Koponyáját betörték és fejét csaknem teljesen leválasztották. A halál okaként a koponyára mért ütést határozták meg, és megállapították, hogy a holttestet több héttel korábban hagyhatták ott a strandon.

Joseph Bonavolonta, az amerikai Szövetségi Nyomozó Iroda bostoni kirendeltségének különleges ügynöke hétfőn jelentette be, hogy a Tennessee-ből származó Terry személyazonosságát DNS-elemzéssel kombinált hagyományos genealógiai kutatás és történeti feljegyzések alapján sikerült megállapítani.

A hatóságok éveken át próbálkoztak sikertelenül az azonosításával a többi között a földi maradványok exhumálásával, az arc agyagmodelljének .

Nyitókép: Illusztráció (powerofforever/Getty Images)
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018