INFORÁDIÓ 
2020. július 13. hétfő
Jenő

benkő lászló

koronavírus

egészségügy

bulvár

Benkő László billentyűs, zeneszerző (Omega) a Volt egyszer egy Ifipark koncertsorozat  budapesti sajtótájékoztatóján 2018. június 5-én. A budai Várkert Bazárban június 29-től szeptember 7-ig az Omega, D. Nagy Lajos, Hobo, az Apostol és a Dinamit lép fel.

Órákon múlt Benkő László élete

Infostart

Rengeteg vért vesztett. Azt mondja, a koronavírus-járványnak köszönheti az életét.

Életveszélyes belső vérzése után több mint egy hétig volt infúzión Benkő László. Az Omega alapítója a Blikknek elmesélte: maga se hitte, amikor az orvosok elmondták, hogy a gyomra és a nyelőcsöve vérzése hozzávetőleg két hónapja kezdődhetett, és valósággal ledermedt, amikor közölték, hogy két és fél liter vér hiányzott belőle, ami a teljes, öt literes vérmennyisége fele.

"Ha aznap nem jövök be a klinikára, másnap arra ébredhettem volna, hogy meghaltam, mert még 1-2 deci vér elszivárgása végzetes lett volna"

– mesélt a drámai helyzetről.

Azt is elmondta, hogy a koronavírus-járványnak köszönheti az életét, mert amikor nagyon legyengült, attól félt, hogy elkapta és gyorsan orvoshoz fordult. Kiderült, hogy nincs Covid-19 betegsége, viszont amikor a nővér és az orvos is elhallgatott, már tudta, hogy valami nagy baj van. Két rákműtétje és a gyilkos kór esetleges kiújulásának megfékezése miatt rengeteg gyógyszert írtak fel neki. Ezek együttes hatása miatt alakultak ki a belső sebei, amiket végül a belgyógyászaton feltártak és elláttak.

"Még mindig nem érzem magam elég erősnek, de bizakodó vagyok, és tömöm magamba a céklát meg a cseresznyét, persze, nem egyszerre – és pépesítve –, mert a gyomromat még kímélnem kell" – mosolygott immár felszabadultan Benkő László.

Nyitókép: MTI/Mohai Balázs
A címlapról ajánljuk

×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018