eur:
394.23
usd:
370.35
bux:
65674.41
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Az új kiskunhalasi börtön az átadás napján, 2019. február 22-én.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Májusban szabadulhat a skálás gyilkos

Akkor dönt a bíróság Bene László feltételes szabadlábra helyezéséről. Az 1996-ban életfogytiglanra ítélt férfi több mint húsz évnyi raboskodás után szabadulhat - írja a Pesti Srácok.

Nem az első szabadulási lehetősége ez Bene Lászlónak, 2016-ban és tavaly is megvizsgálták a férfi szabadlábra helyezésének lehetőségét. Három éve még úgy döntött a bíróság, hogy nem szabadulhat a skálás gyilkos, tavaly viszont első fokon feltételesen szabadlábra helyezték, de az ügyészség azonnal megfellebbezte az ítéletet, másodfokon pedig másképpen határozott, sőt

maga az érintett is azt kérte, hogy maradhasson még a rácsok mögött

- írja a portál, amely úgy értesült, hogy ha a májusi vizsgálat után szabadlábra kerül a most 68 éves férfi, nem tudni hogyan fog új életet kezdeni, az anyja ugyanis már nem él, a testvére pedig eladta azt a házát, amelyben Benének egy szobája lett volna.

Bene az 1990-es években vált hírhedté, 1989 és 1994 között több súlyos bűncselekmény mellett négy embert gyilkolt meg.

1992-ben társával, Donászi Aladárral először egy rendőrt gyilkolt meg, majd egy fiatal egyetemistát a Skála Áruháznál, innen kapta a skálás gyilkos nevet. A rablógyilkosság után a sárszentmihályi erdőben megöltek két vadászt is, őket szabályosan kivégezték.

1994-ben fogták el őket, Donászi, aki egy idő után magánzárkába került a sopronkőhidai börtönben, 2001-ben öngyilkos lett.

2016-ban elmeorvosi vizsgálatnak is alávetették Benét. A pszichológus megállapította, nem valószínű, hogy szabadulása esetén a férfi törvénytisztelő életmódot folytatna, ugyanis nem következett be olyan mértékű változás a személyiségében.

Címlapról ajánljuk
Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz
élő közvetítés

Európa-liga élőben: csodát kellene tennie a Liverpoolnak a továbbjutáshoz

A Liverpool szempontjából katasztrofálisan „sikerült” első mérkőzés miatt háromgólos hátrányból kezdik a Vörösök Bergamóban az Atalanta elleni visszavágót. A tét az Európa-liga elődöntőjébe jutás. Szoboszlai Dominik visszakerült a kezdő tizenegybe, a középpályások közül Endo és Elliott is kimaradt.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×