eur:
393.11
usd:
366.53
bux:
66818.43
2024. április 25. csütörtök Márk
Berlin, 2018. április 24.Jeff Bezos amerikai mágnás, az Amazon internetes kereskedelmi cég alapító vezérigazgatója és felesége, MacKenzie Bezos érkezik az Axel Springer német kiadóvállalat díjátadó ünnepségére Berlinben 2018. április 24-én. A rendezvényen Bezos - aki a Washington Post amerikai napilap tulajdonosa is egyben - vehette át a lapkiadó 2018-ban odaítélt díját. (MTI/EPA/Clemens Bilan)
Nyitókép: MTI/EPA/Clemens Bilan

Rekordot döntött a 35 milliárd dolláros válásával az Amazon alapítója

Csak a részvények a világ harmadik leggazdagabb asszonyává tették a volt feleséget.

Rekordot döntött több mint 35 milliárd dolláros (1000 milliárd forint) válásával Jeff Bezos, az Amazon alapítója, a világ leggazdagabb embere - számolt be róla a BBC News.

A korábbi rekordot - 3,8 milliárd dollár - 1999-ben állította fel Alec Wildenstein és felesége, Jocelyn, aki arcplasztikai műtéteiről híresült el.

MacKenzie Bezos, a volt feleség megtartja az online kereskedőóriás részvényeinek 4 százalékát, valamint a megállapodás szerint kapott 35,6 milliárd dollárt.

A részvények önmagukban is a világ 3. leggazdagabb asszonyává tették.

Az Amazont Jeff Bezos Seattle-ben alapította 1994-ben, egy évvel a házasságkötés után. MacKenzie volt a cég egyik első alkalmazottja, ő végezte a könyvelést az első évben.

A válás körüli pénzügyi megállapodás további részletei nem ismeretesek. Az 55 éves Jeff és a 48 éves MacKenzie 1993-ban esküdtek meg, négy gyerekük született.

Tweet-üzenetek

A volt házastársak pozitívan írtak egymásról a Twitteren. A nő egy hónapja regisztrált a mikroblogon, a tegnapi az első és eddig egyetlen bejegyzése, melyben azt írta, "hálás Jeffnek, hogy befejeződött a válási procedúra", melynek során "kölcsönösen támogatták egymást".

Bezos tweetje szerint hálás minden barátjának és családtagjának, legfőképp MacKenzie-nek, hogy mellette álltak. "Okos, ötletes és szeretetteljes, akitől a jövőben is mindig tanulni fogok" - írta volt feleségéről. MacKenzie Bezos sikeres regényíró, két könyve jelent meg.

A válást januárban jelentette be a pár.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×