eur:
392.19
usd:
366.68
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay.com

91,5 kilót fogytak a győri kórház dolgozói

A győri megyei kórházban lezajlott a ,,Fogy a Petz”-program, melyen a résztvevő kórházi dolgozók összesen 91,6 kilogrammot dobtak le. A rekorderek hetente egy kiló felesleget dobtak le. Lesz folytatás.

Az Egészségfejlesztési Iroda tavaly május óta működik Győrben és a Győri járásban, feladata olyan közösségi programok megvalósítása, mint a most zárult „Fogy a Petz”. Az októberben startoló kezdeményezésben a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház dolgozói vállalták, hogy csökkentenek súlyfeleslegükön – írja a Kisalföld.

„Úgy tizenöt jelentkező után kezdtünk hinni abban, hogy tényleg működni fog. Aztán amikor meghaladta a negyvenet az érdeklődők száma, már csoportokat kellett kialakítanunk” – fogalmazott az ötletgazda. dr. Boncz Ágota belgyógyász-endokrinológus kiemelte: lelkesen láttak munkához.

Dietetikus tanította meg a résztvevőket kalóriákat számolni, a gyógytornász edzette a csapatot hetente kétszer. Havonta találkoztak, hogy megnézzék, hogy alakultak a számok. A konyhán azóta 500 kalóriás fogyókúrás ebédet is főznek. A program elején és végén pedig mindenkit megvizsgáltak, teljes labort végeztek, EKG-t, vércukorterhelést, vérnyomást és súlyt mértek.

A tesztek több mint felében helytelen életmódra visszavezethető rendellenességre, nagyobb számban szénhidrátanyagcsere-problémára derült fény.

Három hónap elteltével normalizálódtak az értékek.

A doktornő elárulta, mindenképp lesz folytatása a programnak, az eredményeket látva ugyanis egyre több kolléga érdeklődött iránta. A végig kitartó 23 résztvevő összesen 91,6 kilogrammot fogyott. A két rekorder Páli Tamás, az informatikai osztály vezetője (mínusz 13,9 kg) és Fehér Gábor diplomás ápoló (mínusz 10,4 kg) lett, ők fogytak a legtöbbet kilóban és testsúlyuk arányában is.

Heti fél-egy kilogramm fogyás nem borítja fel a szervezet működését

– hangsúlyozta dr. Boncz Ágota.

A program következő állomása március 5-től a városháza, ahol az önkormányzati dolgozók vesznek részt a kezdeményezésben.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×