eur:
393.84
usd:
367.93
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Több száz autó égett ki egy parkolóházban keletkezett tűzben

Tűz pusztított szilveszter este az észak-angliai Liverpool egyik parkolóházában, a lángokban autók százai égtek ki, és számos környező épületből kellett embereket kimenekíteni.

A rendőrség közlése szerint a kikötői dokkok övezetében lévő, 1600 autót befogadni képes Kings Dock utcai parkolóházban minden ott lévő jármű megsemmisült, s a tulajdonosoknak nem maradt más, mint felvenni a kapcsolatot a biztosító társaságokkal.

A hatóságok szerint a tűzben senki sem sérült meg komolyabban.

A tűzvész miatt le kellett mondani a parkolóházzal szomszédos Liverpool Echo Arenába meghirdetett nemzetközi lovas bemutatót, a szervezők szerint azonban a lovas showban érintett minden ember és ló biztonságban van.

A város Merseyside negyedének tűzoltó és mentőszolgálata arról számolt be, hogy az első vizsgálataik szerint az egyik autóban véletlenül felcsapó lángok terjedtek át az épületben parkoló összes többi járműre.

Hat órával az első riasztás után a tűzoltók még mindig az oltáson dolgoznak.

A liverpooli városi tanács befogadóközpontot nyitott azok számára, akik a tűz miatt nem tudtak szilveszter éjjel hazajutni. Joe Anderson polgármester személyesen is a helyszínre ment megszemlélni a tűzvészt, amelyet Twitter-bejegyzésében jelentős balesetnek nevezett.

"Liverpool nagylelkű lakói sohasem hagynak bennünket cserben, így minden érintettet sikerült elszállásolni vagy hazajuttatni. Hatalmas köszönet mindenkinek, aki felemelte a telefont, hogy felajánlja a segítségét" - írta a polgármester.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×