eur:
393.19
usd:
366.75
bux:
66831.15
2024. április 25. csütörtök Márk

Szinte lehetetlen dolgot csinált egy légiutas, visszafordították a gépet

Négyórányi repülés után visszafordult egy Tokióba tartó repülőjárat Los Angelesbe, mert az egyik utas rossz gépre szállt fel.

Az All-Nippon Airways (ANA) légitársaság Los Angeles és Tokió közötti járata 150 utassal a fedélzetén fordult vissza a kaliforniai nagyváros nemzetközi repülőterére. Az ok nem fenyegetettség vagy biztonsági probléma volt, hanem az, hogy négyórányi repülés után kiderült, az egyik utas eltévesztette a járatot, és minden ellenőrzés ellenére is rossz gépre szállt fel.

Sem a légitársaság, sem az amerikai közlekedésbiztonsági hatóság és Los Angeles légikikötője nem adott magyarázatot arra, hogy a többszöri ellenőrzés ellenére hogyan történhetett meg a tévedés. Nem hozták nyilvánosságra az utas nevét sem.

A repülőgépen utazott férjével Chrissy Teigen amerikai modell is, aki közösségi oldalán élőben közvetítette több mint kilencmillió követőjének az eseményeket. "Először fordult velem elő, hogy egy tizenegy órás repülőút negyedik órájában vissza kell fordulnunk, mert az egyik utasnak nem ezen a gépen kellene lennie" - írta a híresség. Majd hozzátette: az utasok mindegyike azt kérdezgeti, hogy miért is kell visszafordulni, miért nem viszik Tokióba a járatot eltévesztő utast, aki majd onnan valahogyan visszatérhet Los Angelesbe.

A Los Angeles-i rendőrség szóvivője az egyik helyi televízió riporterének azt mondta: vizsgálják az esetet.

A félreértés annál is inkább rejtélyes, mert az utasnak - akiről nem tudni azt sem, hogy férfi vagy nő - a United Airlines amerikai légitársaság járatára szólt a jegye.

Címlapról ajánljuk
Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Elemző: az ellenzék erőre kapott, és kezdi elhinni, hogy nem legyőzhetetlen Erdogan

Recep Tayyip Erdogan pártjának veresége a helyhatósági választásokon elsősorban a rossz török gazdasági helyzet következménye – mondta az InfoRádióban a Nemzeti Közszolgálati Egyetem John Lukács Intézetének tudományos munkatársa. Pénzváltó Nikolett arról is beszélt, hogy az ellenzék jelentős visszaigazolást kapott arra, hogy lehet esélye a győzelemre a következő államfőválasztáson.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Elérte az MNB, hogy módosuljanak a gyorskölcsönök feltételei

Az MNB két gyorskölcsönző intézmény több, aggályosnak ítélt általános szerződési feltételeit módosíttatta az érintett piaci szereplőkkel együttműködve, ezt megelőzően pedig biztosítási termékek ÁSZF-jeit tette egyértelműbbé a fogyasztók számára. A hatékony „puha” felügyelési eszközök és az intézmények fogyasztóbarát hozzáállása miatt nem volt szükség közérdekű keresetek indítására a tisztességtelen feltételek módosítása érdekében - közölte a felügyelet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×