eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Pórul jár, ha rágyújt Triesztben

Új, szigorú szabályokat és magasabb büntetéseket vezet be Trieszt a közterületi viselkedési kódexet illetően: tilos például a padokon aludni, az utcán és a járdán tartósan a földre feküdni vagy ülni, kéregetni és alkoholt fogyasztani.

A közeljövőben életbe lépő előírások szerint 150 és 900 euró (46-280 ezer forint) közötti pénzbüntetéssel sújtható az, aki padon, utcán, járdán vagy történelmi jelentőségű épületek közelében alszik. Tilos kéregetni, és a járókelők sem adhatnak pénzt a kéregetőknek.

Tilos továbbá a parkokban dohányozni és alkoholt fogyasztani. Aki e szabály ellen vét, akár 600 eurós (186 ezer forintos) büntetést is kaphat.

Az önkormányzat szigorúan fellép a prostituáltak kuncsaftjaival szemben is. Azok az autósok, akik járművükkel megállnak, hogy prostituáltakkal tárgyaljanak, 1500 eurós (465 ezer forintos) büntetésre számíthatnak.

Az utcabútorok megrongálását 10 ezer euró pénzbírsággal büntetik, amelyet az okozott kár megtérítésén túl kell megfizetni.

"Az új szabályok megalkotásában a képviselőtestület minden pártja részt vett. Gondoskodni akarunk a város tisztaságáról és biztonságáról" - mondta Pierpaolo Roberti polgármester-helyettes.

A szabály, amely megtiltja, hogy a kéregetőknek pénzt adjanak, a koldusokat kihasználó bűnbandák elleni harcot szolgálja.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×