eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Vigyázat! Ismét felbukkantak az álcsatornás csalók

Újra és újra próbálkoznak a régi trükkel a magukat a Csatornázási Művek munkatársainak kiadó csalók. Gyanútlan lakosokat, főként idős embereket csapnak be, bejelentés nélkül érkeznek és azonnali készpénzfizetésre kötelező megrendelő nyomtatványt iratnak alá - hívta fel a figyelmet a Fővárosi Csatornázási Művek.

A Fővárosi Csatornázási Művek nem győzi elégszer hangsúlyozni, hogy legyenek sokkal elővigyázatosabbak a lakosok. Ha nem hívtak az otthonukba vagy a vállalkozásukba dugulás miatt szakembereket, akkor mindenképpen legyen gyanús a váratlanul betoppanó, magát a közszolgáltató munkatársainak kiadó és azonnal intézkedni akaró csalók. Ne tévesszen meg senkit a munkaruha, sőt az álcázáshoz használt neon sárga jól láthatósági mellény sem. Sok esetben ezek nem egységes, emblémázott és feliratozott ruhaneműk, ahogy a járművük sem, amivel érkeznek. Legfőképpen pedig semmiképpen ne írjanak alá semmilyen hivatalosnak tűnő nyomtatványt, addig amíg nem győződtek meg arról, hogy az mire kötelez - hangsúlyozza a csatornázási művek. 

A megkárosított ügyfelek elmondása szerint az álcsatornások nem létező dugulást állapítanak meg, vagy például kétévenként végzendő kötelező tisztítást emlegetnek. Természetesen nincs semmiféle előírás a tisztítás gyakoriságára nézve, és ha zavartalanul elfolyik a háztartásból a szennyvíz, akkor nincs szükség dugulás-elhárításra sem.

A módszerük azért rendkívül megtévesztő, mert az álcsatornások egyébként többnyire hivatalosan bejegyzett cégek, vállalkozhatnak ingatlanon belüli csatornatisztítási feladatokra és számlaképesek. Tehát a gyanútlanul aláírt megrendelést követően készpénzfizetésre kötelezhetik a becsapottakat. A szolgáltatás árát pedig rendkívül drágán szabják meg. Volt olyan budafoki bejelentő, akit 120 ezer forinttal akartak megrövidíteni.

A Fővárosi Csatornázási Művek hangsúlyozza, hogy saját dolgozóik kizárólag a főváros több mint 6 ezer kilométeres közcsatornarendszerét üzemeltetik. Az emblémával ellátott, kulturált és egységes ruházatú, arcképes igazolvánnyal rendelkező szakemberek nem házalnak csatornatisztítási ajánlattal és legfőképpen nem kérnek készpénzt.

Az FCSM kéri, ha gyanús emberek az FCSM-re hivatkozva próbálnak pénzt kicsalni, akkor a nyomozás érdekében azonnal jelentsék azt a rendőrségen, vagy érdeklődjenek a társaság 80/455-000 telefonszámú, éjjel-nappal díjmentesen hívható Központi Ügyeletén.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×