eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar

Leégett egy nyugdíjasotthon Kijev mellett

Tűz ütött ki egy nyugdíjasotthonban vasárnap a Kijev közelében lévő Litocski faluban, a tűz következtében a legfrissebb adatok alapján 17-en veszették életüket.

Az ukrán katasztrófavédelem közölte, hogy 18 embert menekítettek ki az égő házból, közülük ötöt égési sérülésekkel kórházba szállítottak. A korábbi hírek még 16 halálos áldozatról szóltak, később viszont még egy holttestet találtak a mentést végzők. A hatóságok értesülése alapján 35-en voltak az épületben, amikor a lángok felcsaptak.

A kétszintes házban egy magán nyugdíjasotthon működött. A rendőrség tájékoztatása szerint a bentlakásért és az ellátásért havi hatezer hrivnyát, mintegy 67 ezer forintot fizettek az idős emberek.

A tűz a hajnali órákban keletkezett, a tűzoltók csaknem öt órán át oltották, de a ház teljesen leégett.

Az otthont üzemeltető vállalkozót a hatóságok őrizetbe vették a tűzvédelmi szabályok megsértésének gyanújával, amiért háromtól nyolc évig terjedő szabadságvesztés szabható ki.

A tűz keletkezésének okát azonban még mindig vizsgálják a szakértők.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×