eur:
393.85
usd:
368.95
bux:
65251.93
2024. április 19. péntek Emma

Uzsorakölcsön és fémlopás miatt indított nyomozást a rendőrség

Nagyobb értékű lopás gyanúja miatt indított nyomozást a Budaörsi Rendőrkapitányság egy piliscsabai testvérpár, 38 éves apjuk, egy 22 éves táti, illetve egy 29 éves piliscsabai férfi ellen, akik feltehetően több alkalommal fémet loptak Piliscsabán. A család zsarolással is gyanúsítható - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szerdán a rendőrség honlapján.

A 38 éves K. Ádám felbujtására fiai, a 18 éves K. Ádám és 17 éves öccse, valamint a 22 éves D. Ádám és a 29 éves K. István tavaly több alkalommal követtek el főként fémlopásokat.

A nyomozás jelenlegi adatai szerint továbbá a család uzsorakölcsönt adott a környékbelieknek, és "rettegésben tartott több piliscsabai lakost", illetve a testvérpár édesapja erőszakos cselekményeket is elkövetett, hogy a kölcsönadott összeget és a kamatait beszedje. A férfi ellen zsarolás bűntettének megalapozott gyanúja miatt jelenleg is eljárást folytat a Budaörsi Rendőrkapitányság - olvasható a honlapon.

A nyomozás alatt felmerült az is, hogy a család tagjainak fegyverei, kardjai vannak, és a környéken lakókat folyamatos fenyegetésekkel rettegésben tartják.

A Terrorelhárítási Központ munkatársai vasárnap hajnalban fogták el K. Ádámot és fiait, majd a bíróság elrendelte K. Ádám és K. István előzetes letartóztatását. A férfi 17 éves fia házi őrizetben van, az eljárás további szakaszában szabadlábon védekezhet. D. Ádámot kedd délután fogták el, jelenleg bűnügyi őrizetben van.

A gyanúsítottakkal szemben a további eljárást a budaörsi rendőrkapitányság folytatja le.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×