INFORÁDIÓ 

2018. március 24. szombat
Gábor, Karina

Fellázadtak a szülők a rajzfilmek ellen

InfoRádió / MTI
A Miki egér és más rajzfilmfigurák iránti szeretete okozta egy tanárnő vesztét Portugáliában: a pedagógus rendszeresen mesét vetített harmadikos és negyedikes diákjainak a tanórákon, ezért felfüggesztették.

Mintegy kéttucatnyi szülő hangosan tiltakozott az iskola előtt, az intézmény végül kedden úgy döntött, felfüggeszti a tanárnőt. A döntés hallatán a szülők távoztak.

A rajzfilmek rendszerint órákon át tartó vetítése miatt kitört vita a Portótól mintegy 15 kilométerre keletre fekvő Gandra egyik általános iskoláját rázta meg, de már az oktatási minisztérium is bekapcsolódott: közölte, hogy vizsgálatot rendelt el. A tanárnő álláspontja nem ismert.

A szülők egyszerűen nem engedték iskolába gyerekeiket a húsvéti szünet után, hogy a tanárnő eltávolítását szorgalmazó követeléseiknek nyomatékot adjanak. Helyettük ők jelentek meg az intézmény előtt, hogy tüntessenek. Eltorlaszolták a kaput, így más osztályokban sem volt tanítás.

"A gyerekeknek gyakorlatilag a tanév eleje óta minden reggel rajzfilmet kellett nézniük" - mondta a szülők képviseletében Félix do Paco. Néhány gyerek szorongás miatt pszichológusi kezelésre szorult. "A lányom tízéves és deprimált, nincs kedve iskolába menni, ezért pszichológushoz vittem" - mondta do Paco.

A szülőket biztosították afelől, hogy a tanárnő soha többet nem taníthat abban az iskolában.

A címlapról ajánljuk