eur:
401.37
usd:
365.71
bux:
73411.75
2024. október 6. vasárnap Brúnó, Renáta

Beckham 25 millió dollárra perli a "prostituált-sztori" szereplőit

Keményen meg akarják leckéztetni David Beckham ügyvédei az angol labdarúgó világsztárt hírbe hozó boszniai prostituáltat és a fiatal nő "sztoriját" közlő pletykamagazin szerkesztőit, akik ellen vasárnapi londoni sajtóértesülés szerint 25 millió dolláros (több mint ötmilliárd forintos) kártérítési keresetet nyújtottak be az illetékes kaliforniai bíróságon.

A német tulajdonú, In Touch című amerikai folyóirat, amely előszeretettel turkál hírességek szennyesében, nemrégiben világszerte komoly feltűnést keltő történetet közölt az angol futball-válogatott egykori kapitányának, Anglia jelenlegi nem hivatalos sportnagykövetének állítólagos félrelépéseiről. A sztori forrása egy Irma Nici "művésznevű", boszniai születésű örömlány, aki azt mesélte a lapnak, hogy öt alkalommal is együtt hált Beckhammel New Yorkban, illetve Londonban.

Beckhamék azonnal cáfoltak, teljesen valótlannak nevezve a történetet, és közölték, hogy pert indítanak.

A News of the World, a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap most azt jelentette, hogy a labdarúgó - aki jelenleg a Los Angeles Galaxy csapatát erősíti - jogi képviselői útján már be is nyújtotta a vaskos, 21 oldalas kártérítési keresetet, amely rágalmazás, becsületsértés és "érzelmi stressz szándékos előidézése" címén kéri a 25 millió dolláros kártérítési kötelem bírósági megállapítását. A kereset kiterjed a 26 éves Irma Nici - valódi nevén Irma Nezirovic - mellett a lapot kiadó, Bauer nevű német médiacégre, valamint a folyóirat főszerkesztőjére és szinte mindenkire - újságírókra, fotósokra, szerkesztőkre, lapterjesztőkre -, akik bármilyen formában kapcsolatban állnak az In Touch magazinban megjelent sztori közlésével.

Mint kiderült, Beckham jogi képviselői már a megjelenés előtt figyelmeztették az amerikai pletykalapot, hogy a boszniai prostituált sztorija az első szótól az utolsóig a fantázia szüleménye, puszta kitaláció, és a közlésnek súlyos jogi következményei lesznek, ám a magazin ennek ellenére lehozta a történetet.

A brit sajtó kezdettől Beckhamék pártjára állt, és egy percig sem adott hitelt az örömlány sztorijának.

A News of the World riporterei megtalálták egy New York-i szállodában Irma Nicit, és arra kérték, hogy bizonyítékokkal támassza alá állításait. A prostituált az amerikai lapban közölt sztoriban egyebek mellett azt mondta, hogy bejövő telefonhívásainak listáján megvan Beckham hívása is - a focista állítólag egy manhattani szállodából hívta fel őt New York-i találkájuk előtt -, ám a brit bulvárlap munkatársainak nem tudta bemutatni a telefonhívást igazoló számlát, azzal a kifogással, hogy elvesztette mobilja internetes számlahozzáférésének jelszavát, nyomtatott számlakivonata pedig nincs.

Az egyik intim légyott a sztori szerint a New York-i Le Parker Meridien szállodában lett volna, ám a News of the World megkeresésére a hotel közölte: sem Beckham, sem Nici soha nem járt náluk. A focista a kérdéses időpontban valóban New Yorkban volt, de egy másik szállodában, a Waldorf Astoriában lakott.

Londoni sajtóértékelések szerint a botránykeltés esetleg kísérlet lehetett arra, hogy gyengítsék Anglia esélyeit a 2018-as labdarúgó-világbajnokság megrendezésére. A helyszínről decemberben szavaz a nemzetközi szövetség (FIFA), és Anglia is a pályázók között van.

Címlapról ajánljuk
Nagy korszaka ez a tojásnak – sokat eszünk belőle

Nagy korszaka ez a tojásnak – sokat eszünk belőle

A kilencvenes években tapasztalt mélypont óta folyamatosan nő a tojásfogyasztás Magyarországon, ezt a termék vásárlását népszerűsítő kampányok is segítik – mondta az InfoRádióban a Magyar Tojóhibrid-tenyésztők és Tojástermelők Szövetség alelnöke, Pákozd Gergely.

Orbán Viktor: nem adjuk oda a brüsszeli bürokratáknak

Az olasz és a magyar két szabadságharcos nép, amely sohasem adja meg magát, sohasem adja fel a szabadságát, és sohasem engedi át az országát idegeneknek - jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök vasárnap Olaszországban, a Matteo Salvini vezette Liga nagygyűlésén, amelyet a Bergamo közeli Pontida kisvaros mezején tartottak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.10.07. hétfő, 18:00
Karácsony Gergely
Budapest főpolgármestere
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×